Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Emberi és szakmai értékek előtérben

2017.09.28 09:10. - Kovács Janka

A hosszú távú bizalom és elköteleződés a cégvezető és a könyvelő szakma szempontjából is kulcsfontosságú kérdés, így több szempontot érdemes figyelembe venni, amikor a megfelelő szakembert szándékozunk felvenni. Pár pontban könnyedén összefoglalható, hogy mik azok a kulcsképességek és szempontok, ami alapján a legkönnyebb eldöntenünk, ki az, aki hosszútávon jó választás lehet cégünknek.


(Hirdetés)

Ha körültekintőek akarunk lenni, érdemes több pontot megvizsgálni a könyvelők kiválasztása folyamán: van-e regisztrált mérlegképes könyvelői képesítése, mivel üzletszerű számviteli szolgáltatást csak az végezhet, aki a hatályos jogszabályok szerint mérlegképes minősítéssel rendelkezik. A regisztrált mérlegképes könyvelők nyilvántartása tartalmazza a képesítés meglétét, a beszélt idegen nyelvet, illetve a könyvelő elérhetőségeit is. A mérlegképes és nem mérlegképes könyvelő közötti különbség az, hogy a mérlegképes könyvelő nem csak számlákat rögzíti, hanem az ő feladata a teljeskörű könyvelés elvégzése, így a mérleg és az adóbevallások elkészítése is határidőre. Fontos szempont az is, hogy a hatályos adózási és számviteli törvényeket teljeskörűen ismerje. A mérlegképes minősítés azt is jelenti, hogy felügyeleti szerve van a mérlegképes könyvelőnek, így kötelező képzéseken részt vennie, és lehetőleg sikeresen teljesíteni azokat, ellenkező esetben jogköri tevékenysége érvényét vesztheti. A kiválasztási folyamat fontos része az egymás kölcsönös megismerése, így egymás munkamorálját és elvárásait is megismerhetik a felek, illetve ha a cégvezető a könyvelőirodában keresi fel a jelöltet, akkor betekintést nyerhet az irodai légkörbe, melyből következtetni tud a munkavégzés minőségére is.

A könyvelői szakma bizalmi kapcsolaton alapul, de a szimpátia, hozzáértés és megértés is mind-mind kulcsfontosságú tényezők. Így ha úgy látjuk, hogy az eddig felsorolt tényezőknek megfelel a szakember, szinte nyert ügyünk van, így akár személyesen is felkereshetjük a jelöltet. Az MS City-nél minden esetben emberekkel és nem cégekkel kommunikálnak, így fontosnak tartják, hogy emberileg is megértsék egymást, ne csak szakmailag. Napi rendszeres kommunikációval segítik Önt bármely kérdés felmerülése esetén hazai és nemzetközi számviteli és adóügyekben, legyen szó könyvvizsgálásról, adócsökkenésről, számviteli és adóügyekről, bérszámfejtésről.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget