Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Beépíthető lámpa, ami igazán hangulatossá teszi a lakást

2017.10.02 08:52. - Kovács Janka

A beépíthető lámpa egyre többek otthonában kap helyet. Nem véletlen, hiszen nem csak praktikus, de rendkívül esztétikus darabokról is van szó esetükben. Szerepük nem elhanyagolható lakberendezési szempontból, ráadásul a lakás helyiségeinek hangulatvilágítása is gond nélkül megoldható segítségükkel. A kínálat rendkívül széles, így az elter.hu szakemberei szerint is mindenki rábukkanhat arra a beépíthető lámpa fajtára, mely tökéletesen megfelel az elképzeléseknek. Nézzük, hol érdemes használni az eszközt!


Álmennyezettel kombinálva

Lakásfelújítás alkalmával mindenképpen érdemes arra gondolni, hogy milyen fényforrást szeretnénk beszerelni, ugyanis a beépíthető lámpa esetén ez kifejezetten fontos szerephez jut. A számára szükséges kialakítással ugyanis látványos változásokat valósíthatunk meg, és akár az egész helyiség hangulatát átalakíthatjuk. A leggyakrabban választott megoldásként az előszobában, a konyhában és a nappaliban kerülnek előtérbe a beépített lámpák, melyeket álmennyezet felhelyezésével célszerű kombinálni. Az álmennyezet nem csak a nagy belmagasság csökkentésére, és ezzel a fűtési költségek csökkentésére jön jól, hanem akkor is, ha a világítást szeretnénk kreatív, ízléses és korszerű módon megvalósítani.

 

Hangulatfények fürdőszobába

Ma már otthonunk falai között is igazi kis wellness oázist alakíthatunk ki a fürdőszobában. A felfrissülés helyiségében azonban korántsem mindegy, milyen hangulat fogad bennünket. A fürdőszobabútorokra éppen úgy érdemes hangsúlyt helyezni, mint a nedves körülmények között és gond nélkül használható világítás típusokra. Amennyiben a szaniterek környékének kialakítása megengedi, akkor a süllyesztett beépíthető világítás remek választásnak bizonyul. Természetesen fontos, hogy a teljes helyiséget is megvilágító eszközök szintén helyet kapjanak a fürdőben. Mivel azonban ezekkel a hangulat fények csak ritkán valósíthatóak meg, ezért a beépíthető megoldások egyre többen körében kedveltek.

 

Falba süllyesztett polcok és beépíthető világítás

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a családtagok rendszerint sok időt töltenek a nappaliban. Itt várakoznak a gyereket a közelgő vacsorára, mesét néznek, vagy a leckét írják, de a beszélgetéseknek és a családi összejöveteleknek is ez a fő helyszíne. A legtöbben igyekeznek tehát kialakítására fokozott figyelmet fordítani, fókuszba helyezve a lakberendezési megoldásokat. A napjainkban nagyon népszerű beépíthető lámpa természetesen itt is helyet kaphat. A különlegességek kedvelői számára látványos és trendi végeredmény születhet a falba süllyesztett polcok választásával. Ezt utólag gipszkartonozással is megoldhatjuk, de legjobb, ha már építkezés során gondolunk erre. A polcokra elhelyezhetjük a szívünkhöz közel álló holmikat, de egy-egy mutatós szobrot vagy műalkotást is megvilágíthatunk a süllyesztett világításnak köszönhetően.

 

Az otthonokban helyet kapó lámpák napjainkban sokkal nagyobb szerepet töltenek be, mint korábban. Egykoron még kizárólag a funkcióra törekedtek választásukkal, ma pedig a gyártók legalább ennyire lényegesnek tartják az esztétikus megjelenést. A sokféle lámpa között minden lakberendezési és belsőépítészeti megoldáshoz megtalálhatóak az ideálisak, melyek akár hosszú éveken át kifogástalan állapotban szolgálják majd az otthon kényelmét és stílusosságát. A beépíthető lámpa egyébként akár kültéren is helyet kaphat, ugyanis a megfelelő fajtákat az autóbejáró környékére, vagy a lépcsőfeljáróra is elhelyezhetjük, ezzel megteremtve az alulról érkező megvilágítást. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget