Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Tizenhat kilót fogytam a Survivor alatt

2017.10.03 10:45. - Kovács Janka

Az október közepéig, az RTL Klubon futó televíziós túlélőshow egyik szereplőjét Szolnokon és környékén jól ismerhetik. Varga Feri nem bánta meg, hogy részt vett a játékban, igaz, nem is maga adta be a jelentkezését. Szeptember elején beszélgettünk a Survivor rákóczifalvai játékosával.


- Miért jelentkeztél?
- Nem én jelentkeztem, egy haverom viccből benevezett, akivel együtt szoktunk futni, edzeni. Már nem vagyunk fiatal gyerekek, de úgy döntöttünk például, hogy lefutjuk a maratont. Többször csináltunk már azt is, hogy beneveztük egymást versenyekre csak a hecc kedvéért. Kíváncsiak voltunk, hogy a másik végig tudja-e csinálni a versenyt. És ez a barátom nevezett be a Survivorbe. Erről viszont akkor értesültem, mikor az RTL Klub írt, hogy örömmel veszik a jelentkezésemet, és várnak a castingra. Persze, a barátom gyanúsan is kérdezgette, hogy nézem-e az e-mailjeimet.

- Mit reagáltál, mikor megkaptad ezt az üzenetet?
- Egyből felhívtam ezt a barátomat, hogy ez mégis mi, de ő csak nevetett. Derengett valami, hogy mi is ez a Survivor, de megmondom őszintén, nem tudtam pontosan.

- A castingra csak elmentél…
- Éppen dolgom volt Budapesten, mikor volt a meghallgatás, gondoltam, elmegyek. Mikor megláttam azt a kígyózó sort, inkább kifordultam, de az ajtóban megállított két lány, hogy töltsek ki egy lapot, és álljak be a sorba. Akkor éppen kinyílt egy ajtó és hamarabb bekerültem.

- Nem bántad meg, hogy elmentél?
- Abszolút nem bántam meg. Én nem szoktam megbánni a tetteimet, ezt se bántam meg.

- Mennyi időt töltöttetek kint?
- Az egész forgatás 50 nap volt. Ebből 44 nap volt a kihívás, tehát maga a verseny, a játék. Sokan ebből akarnak messzemenő következtetéseket levonni, hogyha végig ott voltam, akkor biztos megnyertem. A kiesők is maradtak, senki nem ment haza, csak a végén.

- És megnyerted?
- Majd kiderül!

- Arra a kulisszatitokra szinte mindenki kíváncsi, hogy csak színjáték volt-e a nomád élet, és a forgatás szüneteiben ettétek a hambit, vagy valóban magatokra voltatok utalva?
- Minden úgy volt, ahogy az a televízóban megy. Valóban kitesznek egy szigetre, ahol a stáb nem ehet, nem ihat, nem dohányozhat a közeledben. Ezzel nagyon rendesek voltak, mert ha szisszentettek volna egy hideg sört úgy, hogy nekünk csak meleg vizünk van, az nehezítette volna a játékunkat.

- Hogyan étkeztetek?
- Ugye van egy alapellátmány, ami rizs és bab. Ezt négy napra előre ideadták kis zsákokban, és be kellett osztanunk. És a rizs meg a bab nem egy kalóriadús táplálék, sok energiát nem nyertünk belőle. A babot beáztattuk, de abban a hőségben szór szerint felforrt és megbüdösödött a vízben. Volt, hogy négy órát főztük és ugyanolyan kemény volt, mint előtte.

 - Fogytál a végére?
- Ha csak megjátszottuk volna, akkor nem fogytam volna 16 kilót! A játék előtti két hétben csak zabáltam, hogy hízzak, mert számítottam arra, hogy biztos lemegy pár kiló. De 16 kg-ot fogyni 44 nap alatt semmilyen szuperdiétával nem tudtam volna.

- Nem érezted azt időközben, hogy neked eleged van és feladod?
- Szerintem, aki nem érzett ilyet, az hazudik. Én is éreztem, a negyedik napon. És nem az éhezés vagy a klíma volt az oka, hanem az emberek.

- Hogyan bírtad ki összezárva ennyi ismeretlen emberrel?
- Ez nekem borzasztó nehéz volt. Akik ismernek, azok tudják, egy elég nehéz ember vagyok és nem tűröm magam körül se a kuplerájt, se a hülyéket. Szóval ezért fordult meg a fejemben, hogy hazamegyek.

- A lányok nem voltak elviselhetetlenebben kamerákon kívül?
- Volt egy lány, akivel az első nap összevesztem. Vele nem bírtam kijönni a jelleme miatt: nem bírom elviselni, ha valaki a szememben kedves, a hátam mögött pedig elhord mindennek.

- Van olyan, akivel azóta is tartod a kapcsolatot?
- Van, persze. A résztvevők nagy részét kedveltem, pár ember volt csak, aki nem volt a kedvencem, de nem lehet mindenki szimpatikus, és mi se lehetünk mindenkinek.

- Hogy bírod kezelni ezt a gyorsan jött hírnevet?
- Picit furcsa volt az elején, hogy megismernek. A harmadik adás után lehettünk, mikor egyik barátommal bementünk egy üzletbe a fővárosban. Éppen, hogy beléptünk, már láttuk, hogy összesúgnak az emberek, aztán jöttek szelfizni, dedikáltam nekik. Írtak az emberek Facebookon is.

- A Gulyásfesztiválon is minden évben kint vagy, betyár ruhában. Miért szoktál beöltözni?
- A Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesülethez tartozok, minden évben beöltözünk, és főzünk is a rendezvényen. Úgyhogy idén is többen odajöttek és megismertek még a betyár ruhában is.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget