Ma 2018. 11. 15, csütörtök, Albert, Lipót napja van.

A mellrák elleni küzdelem napja alkalmából szálltak a rózsaszín lufik

2017.10.04 16:28. - Kovács Janka

A mellrák elleni küzdelem napja van október negyedikén. Ezen a napon a szűrővizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet.


 
Hazánkban a rákbetegség különösen súlyos népegészségügyi probléma: az összes haláleset közel egynegyedét okozza. A rendszeres szűrővizsgálatok segítségével azonban minden harmadik eset megelőzhető lenne. 
 
Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 15 éve szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín Lánchídi sétákat azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre. Az országos mozgalomhoz kapcsolódva, A "Rák ellen-,együtt-,egymásért" Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal – a jól működő partneri kapcsolata jegyében – idén ötödik alaklommal, közösen szervezte meg 2017. október 4-én, szerdán a mellrák elleni világnapi rendezvényét. 
 
Megyénkben a behívottak több mint fele, 2016-ban 52%-a, jelent meg mellrákszűrésen. A mammográfiás szűrővizsgálat a lakosság számára teljesen ingyenes, segítségével a nem tapintható daganatok is időben észlelhetőek, így a betegek is nagyobb eséllyel gyógyíthatók.  
 
16 órától a szokásos hídséta helyett a kormányhivatal és az egyesület közös programjaként villámcsődülettel hívták fel a közvélemény figyelmét a szűrések fontosságára. A konferencia részt vevőihez csatlakoztak a kormányhivatal, a polgármesteri hivatal munkatársai, a szolnoki törvényszék, a Nemzeti Adó és vámhivatal,, a bölcsődei igazgatósság, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ dolgozói, akik a mellrák elleni küzdelem jelképét egy rózsaszín szalagot alkottak a Tiszai hajósok terén.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget