Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Csütörtökön elindult a fűtés a Széchenyi lakótelepen

2017.10.05 08:59. - Kovács Janka

Rehó János, a városrész önkormányzati képviselője kérte az Alfa-Novát, hogy indítsák el a fűtést. Emellett kérnek minden lakót, hogy a későbbi problémák elkerüléséért 2-3 napig 5-ös fokozatra tekerjék a csapokat.


Rehó János, a városrész önkormányzati képviselője a lakossági jelzéseket figyelembe véve kérte az Alfa-Novát, hogy a tartós hideg idő miatt indítsák el a fűtést. 

Az Alfa-Nova felhívja minden érintett figyelmét, hogy 2-3 napon keresztül ötös fokozaton menjen a fűtés, hogy a légtelenítés megtörténjen. 

- Sokan hívtak, hogy az egyik lépcsőházban hidegebb van, mint a másikban, vagy éppen két emelettel fentebb már 3-4 fokkal hűvösebb a lakás, mint lent - mondja a képviselő. Sok új lakó költözik a városrészbe, akik nem biztos, hogy tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, mint ahogy én sem voltam - nyilatkozta a városrész lapjának, a Panel magazinnak a képviselő.

A fűtési szezon hivatalos megkezdése október 15-től április 15-ig tart. A jogszabály szerint a közös képviselő megrendelése alapján a fűtési idény előtt, illetve után 30 nappal írásban lehet kérni a fűtés bekapcsolását. Amennyiben egy napon át 10 fok, vagy két napon át 12 fok alatt marad a hőmérséklet, akkor az Alfa-Nova Kft. az előzetes igénybejelentéssel élő épületek esetében kérés nélkül, a többi épület esetében megrendelés alapján indítja a fűtést - áll a magazinban.

Rehó János felhívta minden lakó figyelmét, hogy nem elég csak kicsit megnyitni a csapot, mert később ebből adódnak a panaszok:
- Ha a harmadik emeleti lakó csak felére nyitja a csapot, akkor a felette lakóknál már nem lesz tökéletes a fűtés.

 

Hogyan tudunk legkisebb költség mellett állandó hőmérsékletet biztosítani?

Nem úgy, hogy reggel beállítjuk 1-es fokozatra és este visszavesszük 4-es, 5-ös állásra. A fűtőtestek elé beépített termosztatikus radiátor szelep 3-as fokozaton 20 fok hőmérsékletet tart oly módon, hogy például a napsütés hatására időnként kikapcsolja a fűtőtestet, ezáltal energiát és költséget takarítunk meg. A hőingadozás sokkal nagyobb költséggel jár, mint egy állandó hőmérséklet az otthonunkban.

Még egy dologról volt szó a megbeszélésen, ez pedig az, hogy mennyire fontos, hogy a lakók részt vegyenek a közgyűlésen. Itt lehet ugyanis dönteni egyebek mellett arról, hogy a közös képviselő mikor rendelje meg a pótfűtést, vagy milyen esetben kezdeményezze az épület fűtési menetrendjének módosítását. Miután minden lakó pénztárcáját érintő kérdésről van szó, fontos, hogy a közös képviselők megfelelően tudjanak eljárni a lakóközösségek képviseletében és érdekében.

 

 

(via Panel Magazin)

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget