Ma 2018. 2. 24, szombat, Mátyás napja van.

Csütörtökön elindult a fűtés a Széchenyi lakótelepen

2017.10.05 08:59. - Kovács Janka

Rehó János, a városrész önkormányzati képviselője kérte az Alfa-Novát, hogy indítsák el a fűtést. Emellett kérnek minden lakót, hogy a későbbi problémák elkerüléséért 2-3 napig 5-ös fokozatra tekerjék a csapokat.


Rehó János, a városrész önkormányzati képviselője a lakossági jelzéseket figyelembe véve kérte az Alfa-Novát, hogy a tartós hideg idő miatt indítsák el a fűtést. 

Az Alfa-Nova felhívja minden érintett figyelmét, hogy 2-3 napon keresztül ötös fokozaton menjen a fűtés, hogy a légtelenítés megtörténjen. 

- Sokan hívtak, hogy az egyik lépcsőházban hidegebb van, mint a másikban, vagy éppen két emelettel fentebb már 3-4 fokkal hűvösebb a lakás, mint lent - mondja a képviselő. Sok új lakó költözik a városrészbe, akik nem biztos, hogy tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, mint ahogy én sem voltam - nyilatkozta a városrész lapjának, a Panel magazinnak a képviselő.

A fűtési szezon hivatalos megkezdése október 15-től április 15-ig tart. A jogszabály szerint a közös képviselő megrendelése alapján a fűtési idény előtt, illetve után 30 nappal írásban lehet kérni a fűtés bekapcsolását. Amennyiben egy napon át 10 fok, vagy két napon át 12 fok alatt marad a hőmérséklet, akkor az Alfa-Nova Kft. az előzetes igénybejelentéssel élő épületek esetében kérés nélkül, a többi épület esetében megrendelés alapján indítja a fűtést - áll a magazinban.

Rehó János felhívta minden lakó figyelmét, hogy nem elég csak kicsit megnyitni a csapot, mert később ebből adódnak a panaszok:
- Ha a harmadik emeleti lakó csak felére nyitja a csapot, akkor a felette lakóknál már nem lesz tökéletes a fűtés.

 

Hogyan tudunk legkisebb költség mellett állandó hőmérsékletet biztosítani?

Nem úgy, hogy reggel beállítjuk 1-es fokozatra és este visszavesszük 4-es, 5-ös állásra. A fűtőtestek elé beépített termosztatikus radiátor szelep 3-as fokozaton 20 fok hőmérsékletet tart oly módon, hogy például a napsütés hatására időnként kikapcsolja a fűtőtestet, ezáltal energiát és költséget takarítunk meg. A hőingadozás sokkal nagyobb költséggel jár, mint egy állandó hőmérséklet az otthonunkban.

Még egy dologról volt szó a megbeszélésen, ez pedig az, hogy mennyire fontos, hogy a lakók részt vegyenek a közgyűlésen. Itt lehet ugyanis dönteni egyebek mellett arról, hogy a közös képviselő mikor rendelje meg a pótfűtést, vagy milyen esetben kezdeményezze az épület fűtési menetrendjének módosítását. Miután minden lakó pénztárcáját érintő kérdésről van szó, fontos, hogy a közös képviselők megfelelően tudjanak eljárni a lakóközösségek képviseletében és érdekében.

 

 

(via Panel Magazin)

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.02.21. 7.szám
Presztízs magazin 2017. IV. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget