Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Tévétávirányítót is lopott, összeverekedtek érte az udvaron

2017.10.12 14:40. - Kovács Janka

Egy idős férfihez tört be a rabló, aki az élelmiszerek mellett a távirányítót is el akarta lopni. Csakhogy azt a ház tulaja nem engedte, összeverekedtek. Végül a távirányítót elejtette a betörő.


Az ügyben másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2017. szeptember 26-án helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét melyben a bíróság rablás és magánlaksértés bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 45 éves férfit, aki 2015. március 14-én éjjel 1.00 órakor bement egy fegyverneki családi házba.

Előbb a ház kamrájában kutatott és 6.500 Ft értékben élelmiszert készített össze abból a célból, hogy azt magával vigye, majd bement a házban egyedül élő 69 éves nyugdíjas férfi hálószobájába. Az alvó sértett melletti komódról elvette a nyugdíjas férfi tévétávirányítóját, de közben véletlenül belerúgott a szobában lévő konvektorba. A zajra az idős sértett felébredt. A vádlott megijedt, és a távirányítóval a kezében kiszaladt az udvarra.

Az idős férfi azonban követte, és előbb egy fém kutyaetető tányérral, majd egy locsolókannával ütlegelte a vádlottat, aki menekülni próbált előle, de továbbra sem eresztette a távirányítót, végül kis erővel arcon ütötte az idős embert, majd a kertkapun kimászott és elmenekült.

A férfi azért bántalmazta az idős embert, hogy a távirányítót megtarthassa. Ha ezt nem teszi, tette nem rablásnak, hanem lopásnak minősült volna, ami jóval enyhébben büntetendő. A sors furcsa fintora, hogy a tévétávirányítót elejtette miközben kimászott a kertkapun, így az visszakerült tulajdonosához.

 
- közölte a Szolnoki Törvényszék


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget