Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Megkezdődött a Tüdőkórház bontása

2017.10.13 13:29. - Kovács Janka

Megmarad az arborétum, ahol sportpálya, kávézó és fogadóépület lesz, az épületet elbontják és a terület másik részén családi házas övezetet alakítanak ki.Az Alcsi-Tallinn városrész fejlesztésének része a volt Tüdőkórház elbontása és a területének újcélú hasznosítása. A terv részeként megújul a Dr. Sebestyén Gyula úti Zagyva-híd, az út meghosszabbításával a rendőrség után kiépítik az utat egészen a Millérig, körforgalmat kap a Városmajor út.


A volt kórház bontása már megkezdődött, legelőször a fás területeket teszik rendbe az NHSZ munkatársai. A tél folyamán a kórház nyílászáróit és tetőjét bontják el, tavasztól magát az épületet semmisítik meg, a tervek szerint jövő nyárra már semmi nem marad belőle. Az épület és az út közötti területből 21 telkes családi házas övezet lesz, az ősparkból pedig az értékes növényvilágot megtartva közösségi teret alakítanak ki.


Lesz futópálya, játszótér kicsiknek és nagyoknak, streetballozásra és focizásra is lesz lehetőség, épül egy fogadóépület és lesz egy kávézó is. A park körbekerített lesz, aminek lesz gondnoka és fenntartója, de a pletykákkal ellentétben ingyenes lesz a használata, emelte ki Szalay Ferenc polgármester. 
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget