Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Egy hét múlva kezdődik a Kun-Mediátor büntetőpere

2017.10.30 15:39. - Kovács Janka

Több mint kétszáz tanú, hatszáz nyomozati vallomás és 12 milliárd forintnyi kár van Bróker Marcsi rovásán, aki 5-10 évet kaphat.

Hirdetés

   Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt karcagi D. Sándorné büntetőperében havi 4-5 tárgyalási napot terveznek, az elsőfokú ítélet 2018 őszén várható - tette hozzá.
 
    A vád szerint a Bróker Marcsinak is hívott nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként, az ügyfeleket tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt 767 embernek összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott. A kárt sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon - ezek együttes összege milliós nagyságrendű - nem fedezi.
 
    Az ügyészség szerint a Karcagon sokak által ismert és köztiszteletben álló nő a társaság nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált és a cég nevében havi rendszerességgel kötött szerződéseket. Ezek alapján az ügyfelek pénzt utaltak, illetőleg adtak át neki, ő pedig a cég nevében eljárva vállalta, hogy azt havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le. 
 
    A nő azonban megtévesztette ügyfeleit, mert a cégnek pénzügyi szolgáltatói tevékenységre nem volt engedélye, a vádlottnak pedig nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására, és a befektetés céljából átvett összegeket nem is helyezte el pénzintézeteknél. Ehelyett a pénzt részben saját és családtagjai életvitelének költségeire, részben a sértetti kifizetések fedezésére fordította. 
 
    Az ügyben a vádirat 1700 oldalt, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 ezer oldalt tesz ki.
 
    Papp Edit a közelgő tárgyalással kapcsolatban felhívta a figyelmet arra: valamennyi sértett esetében fennáll a lehetősége annak, hogy a bíróság tanúként hallgatja meg. A még meg nem hallgatott tanúk pedig a meghallgatásukig a perjogi rendszabályok szerint nem lehetnek jelen sem a vádlott, sem más tanúk meghallgatásán. Ezért a bíróság arra kéri az ügy sértettjeit, hogy csak akkor jelenjenek meg a tárgyaláson, amikorra idézést kapnak, ettől függetlenül jogi képviselőik mindvégig jelen lehetnek.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget