Ma 2019. 3. 26, kedd, Irén napja van.

Letaszítaná a királyt a trónról a Ferencváros, ismerős magyar-orosz párharcok a Vízilabda Európai Szuperkupákban

2017.11.03 14:12. - Kovács Janka

Három magyar csapat részvételével szombaton a Komjádi Uszodában rendezik a férfi és a női vízilabda Európai Szuperkupát. A férfiak meccse igazi csemegét ígér, ugyanis itt mérkőzik meg a szezonban először a minden fronton címvédő Szolnok, illetve a nyári átigazolási szezonban sztárcsapattá alakult Ferencváros.


    A nőknél 15.45 órától a LEN Kupa-győztes UVSE a Kirisi ellen ugrik medencébe. A magyar csapat a Padova legyőzésével hódította el a második számú európai trófeát, míg az oroszok történetük hatodik fináléján értek a csúcsra az Euroligában.
 
    Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője elmondta, az ilyen mérkőzések motiválják igazán a játékosokat, hiszen nagy címért játszhatnak. A szakember elmondta, az orosz csapat keretében nem történt jelentősebb változás, így alapozhatnak a tavaly velük vívott felkészülési mérkőzésre. Hozzátette, megnézték az Euroliga döntőjének felvételét, ráadásul az együttes gerincét a magyarok által jól ismert orosz válogatott adja, így több ismerős "pároskapcsolat" is lesz majd a medencében.
 
    Csabai Dóra megjegyezte, mindent meg fognak tenni a győzelemért, ismerik az orosz válogatottat, így gyakorlatilag a Kirisit is, amelyet rendkívül összeszokott gárdának nevezett.
 
    Alekszander Kabanov, az oroszok vezetőedzője szűkszavúan annyit mondott, fel vannak készülve a mérkőzésre, amelyet meg akarnak nyerni. Jevgenyija Szoboljeva csapatkapitány hozzátette, sokat játszottak a magyar válogatottal, amely az UVSE gerincét adja.
 
    A férfiaknál 18.15 órától a Szolnok története során először, míg a Ferencváros 1978 és 1980 után harmadszor hódíthatja el a trófeát. Az összecsapás érdekessége, hogy ebben a szezonban már az Eurokupa-győztes Ferencvárost erősíti a Szolnokkal az előző idényben Bajnokok Ligája-győztes Varga Dénes, valamint Vámos Márton. A fővárosiak kerete mellettük szerb olimpiai bajnokokkal, Slobodan Nikiccsel és Nikola Jaksiccsal erősödött. 
 
    Kósz Zoltán, a Szolnoki Dózsa-Közgép másodedzője elmondta, két hónapja folyik a munka a csapatnál, nem játszottak még sok mérkőzést, ráadásul egyelőre senki sem tudta megnehezíteni a dolgukat, így a fővárosiak elleni összecsapás lesz az első "éles" ütközet, s egyben a szezon eddigi legfontosabb találkozója.
 
    Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője ugyanúgy kiemelte, hogy ez lesz az első igazán nehéz meccsük, ahol "le tudják mérni, hol tart a csapat". "Mi vagyunk a trónkövetelők, akik megpróbálják lépésről lépésre letaszítani a királyt" - fűzte hozzá a szakvezető.
 
    Madaras Norbert, a zöld-fehérek csapatkapitánya megjegyezte, kemény felkészülésen vannak túl, biztos benne, hogy a szombatinál fognak még jobban is játszani a szezonban, ennek ellenére ez az első trófea, amit megnyerhetnek, és el is akarják hódítani.
 
    Marco Birri, a vizes sportokat összefogó európai szövetség (LEN) igazgatója elmondta, teljesen logikus volt, hogy Budapest ad otthont az eseménynek, ugyanis a város először a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, majd a világbajnokságon is fantasztikus házigazda volt, ráadásul Európa - vagyis a világ - legjobb négy csapata közül három magyar. Hozzátette, ez egyfajta ünnepe az előző idénynek. Birri megjegyezte, az elmúlt szezon megmutatta, folyamatosan fejlődik a vízilabda, s egyre több nézőt vonz.
 
    Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezetője kiemelte, olyan körítést próbálnak majd a Komjádi Uszodába varázsolni, amely rendkívül ritka, s reméli, ez egyfajta újraavatása lesz a nemrégiben felújított létesítménynek.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget