Ma 2018. 11. 13, kedd, Szilvia napja van.

Továbbra is népszerű a szolnoki Reptár

2017.11.17 14:47. - Kovács Janka

Többmilliárd forintos uniós beruházás eredményeként épült fel a Kelet-Európában is egyedülálló RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, amely a teljes városrészt felvirágoztatta és több tucat új munkahelyet is teremtett.

Hirdetés

A 60 ezer négyzetméteren elterülő RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2016-ban nyitotta meg kapuit és már abban az évben elnyerte „Az Év Turisztikai Attrakciója” címet. A látogatók száma már alig egy hónap után elérte a tízezret.

 

A régi Indóház területén a több, mint két és fél milliárdos beruházással, száz százalékban uniós forrásból létrejövő múzeum azonban nem csupán turisztikai szempontból jelentős: a projekt fontos része a Szolnok turisztikai kínálatát bővítő és megújító fejlesztés-sorozatnak, amely keretein belül sorra nyílt étterem és cukrászda az egykor lepusztult, elhanyagolt környéken.  A RepTártól a Tisza-hídig tematikus sétány vezet a Tisza-parton, ahol információs táblákról tájékozódhatnak a turisták, melyek a RepTár projekt keretében valósultak meg. A táblák Szolnok turisztikai látványosságait mutatják be. A múzeum eddig 30 állandó munkahelyet hozott létre.

 „A Múzeum megnyitása óta eltelt alig tizennégy hónap alatt a látogatók száma megközelíti a százezer főt. Népszerűségét egyediségének: a magyar katonai repülés 105 éves történetét interaktív eszközökkel bemutató kiállításának, a számtalan repülőgépnek, a kiemelkedő szakmai munkának, a látogatóközpontú szemléletnek köszönheti. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak. A RepTár közösségi szerepvállalása is kiemelkedő. A tavalyi jótékonysági akciót folytatva, 2017-ben a Szolnoki Liget Otthon, Szociális Foglalkoztató Intézet Gondozott Közösségért Alapítványának fejlesztő játékok vásárlására, a december másodikai Jótékonysági Nap jegybevételének 75%-át ajánlja fel a gyűjtemény.” - mondta el Kovács Ákos, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum ügyvezető-igazgatója.

 

„Az európai gazdaság kezdi visszanyerni az erejét, azonban továbbra is ésszerű beruházásokra van szükség a lendület fenntartásához. Mindez kulcsfontosságú a gazdaság, a munkahelyek és az európai társadalom fejlődése, a polgárok jóléte szempontjából. A kohéziós politika az elmúlt tíz évben közvetlenül 1.2 millió munkahelyet teremtett az Unióban. Az európai beruházási terv a beruházások élénkítésével szintén a növekedést és munkahelyteremtést szolgálja. A munkanélküliség alacsonyabb, mint az elmúlt kilenc évben bármikor. A jelenlegi Bizottság mandátuma alatt közel 8 millió munkahely jött létre. ” - mondta el dr. Zúgó Liliána, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének gazdasági elemzője. „Magyarországon több mint százezer munkahely jött létre közvetlenül a 2007-13-as uniós ciklus fejlesztései nyomán. Magyarország a 2014-2020-as uniós ciklus alatt 1300 milliárd forintnyi uniós forrást fordít település- és területfejlesztésre, melyből 15 milliárd forint Szolnokra, további 54 milliárd forint pedig Jász-Nagykun-Szolnok megye közlekedési, oktatási, infrastrukturális fejlesztésére jut. Ugyanakkor az uniós tagság a magyar emberek és a magyar gazdaság számára számos más előnnyel is jár. Néhányat kiemelve: az uniós belső piac által kínált lehetőségekkel sok vállalkozás, az uniós programokban, mint az Erasmusban való részvétellel sok diák és munkavállaló élt és él.”Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget