Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a szolnoki anya, aki elhanyagolta három gyermekét

2017.12.07 15:11. - Kovács Janka

A gyerekek nem jártak be az iskolába, otthon nem volt rendes asztal, szék, és hiányos volt az öltözetük, iskolai felszerelésük.


A gyermekek ruházata gyakran nem az évszaknak megfelelő volt. Testnevelés órán tornafelszerelés hiányában nem öltöztek át. Piszkos, rendetlen, elhanyagolt lakóhelyen, rossz higiéniai viszonyok között kényszerültek élni, ahol nem volt sem asztal, sem szék, és hiányoztak a nyugodt tanulás, az iskolai felkészülés legalapvetőbb feltételei. Édesanyjuk nem nevelte beléjük a tanulás, a tudás és a társadalmi szabályok betartásának fontosságát, nem követte nyomon tanulmányi eredményeiket, nem gondoskodott megfelelően tankötelezettségük teljesítéséről, nem ment el a szülői értekezletekre, fogadóórákra és nem tartotta a kapcsolatot az iskolákkal, így nem véletlen, hogy gyermekek házi feladatukat rendszeresen nem készítették el, három tanév alatt összesen több mint másfél ezer tanóráról hiányoztak igazolatlanul és kettejük évismétlésre is kényszerült. Az elhanyagolás következtében a gyermekek erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődése elmaradt azonos korú társaiktól és személyiségszerkezetük maradandóan sérült. 

 
A Szolnoki Járásbíróság a napokban, 2017. december 5-én meghozott ítéletében arra megállapításra jutott, hogy a vádlott a fenti bűncselekményt mindhárom gyermeke vonatkozásában elkövette, ezért 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az asszonyt, és két, még kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette a szülői felügyeleti jogát. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett. 
 
- közölte a Szolnoki Járásbíróság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget