Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

A keresőoptimalizálás jelentősége

2017.12.11 09:25. - Kovács Janka

Egy olyan folyamatról, vagy módszertanról van szó, amely segítségével elérhetjük, hogy weblapunk ingyenes, nagyszámú látogatót vonzzon be a különböző keresőmotorok találati listáiból, amely elsősorban a Google találati listáját jelenti elég nagy eséllyel. (Hirdetés)


Az angol SEO kifejezés a Search Engine Optimization szóból ered, amely magyarul keresőoptimalizálást jelent. Összetett dologról van szó, hiszen a legtöbb terület különbözik egymástól. A projektek általában külön stratégiát igényelnek, melyhez a piacismeret elengedhetetlen.

Beszélhetünk Technikai SEO-ról, a weboldal technikai felépítésére vonatkozik, illetve annak olvashatóságára, az oldal kódjában kiaknázható előnyökről és az előforduló hibák összességét jelzi. Az oldal tartalmi szempontját az On-Site SEO emeli ki, a keresőoptimalizálás hangsúlyozódik ki, ebbe a weblapon belüli linkhálózat kiépítése tartozik, illetve a horgonyszövegek használata, ugyanakkor a kereső elvárásainak megfelelő blog vezetése is. Az Off-Site SEO a SEO faktorok weboldalon kívüli összessége, nagyban tehetünk a javulásáért linképítéssel és jól használt, tudatos közösségi médiával. A keresőoptimalizálás alapvetően egy olyan folyamat, ahol a javulás kerül a középpontba, a piaci ellenfelek törekvései az igazi hátráltató tényezők. A konkurencia máshogyan jelenik meg a különböző piacokon, komoly javulás így akár 1-3 hónap alatt is elérhető megfelelő munkával akár az erős piacon is.

Az is előfordult már, hogy már az első három hónapban a triplájára emelkedett egy-egy oldalon a látogatás.  Ezek az oldalak jól felépítettek a legtöbb esetben, így jól kitűnik az is, hogy sokszor a befektetett energián múlik a végeredmény. Akár hónapról hónapra is van lehetőségünk nyomon követni a folyamatot mérés segítségével. Ehhez több eszköz is a rendelkezésünkre áll, de a legpontosabb a képet a havonta, illetve negyedévente elvégzett helyezésvizsgálattal érhetünk el. Akár webáruházról, hírportálról, a keresőkből érkező látogatókról beszélünk, ők szintén a látogatottságnak részét képezik, bármilyen területről legyen szó. Nagy látogatottságot szerezhet gyakorlatilag ingyen, ha tudatosan építi fel a weboldalt. Különböző keresőkifejezéseket, szavakat, tagmondatokat gépelnek be a felhasználók a Google keresőjébe, amellyel meglelik a számukra fontos termékek szolgáltatások listáját. Számottevő a legtöbb esetben, hogy releváns érdeklődőt tereljünk a weboldalra. A termékminőség és jó ár tartása mellett a vásárlói igényeket is vegyük figyelembe.  Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget