Ma 2019. 1. 16, szerda, Gusztáv napja van.

Hangos figyelemfelhívás a buszokon

2017.12.13 13:55. - Kovács Janka

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt közös figyelemfelhívási akciója decemberben indult.

Hirdetés

A cél az, hogy az utasok figyelmét felhívják a rájuk leselkedő veszélyekre, mint a zsebtolvajok, vagy a biztonságos közlekedés szabályai - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón. 

 
A KMKK és a rendőrség közös akciója már augusztusban megkezdődött, mikor a helyi járatú buszokra figyelemfelhívó matricák kerültek. 
Mivel a buszokon hangosbemondó tájékoztatja az utasokat a következő megállókról, a köztes időt kihasználva már hallhatók azok a pármondatos jó tanácsok, amik az utasok figyelmét hívja fel. 
Kosztyó Gábor rendőr ezredes elmondta, pont azokat célozza meg a hangosbemondón keresztül a rendőrség, akiknek különösen figyelniük kell értékeikre: ezek főként a gyermekek, az gyermekes családok és az idősek. 
 
A rendőrség felhívta arra is a figyelmet, hogy az ünnepekkor ne hagyjunk lehetőséget a tolvajoknak a lopásra, mindig legyünk körültekintőek, így ha kirándulunk, ne a kirándulás pillanatában, hanem később posztoljunk képet a közösségi oldalakra, mikor már hazaértünk. Vagy ha elutazunk, kérjünk meg egy kedves szomszédot, hogy tartsa figyelemmel a portánkat, de arra is felhívták a figyelmet, hogy a közlekedés során legyünk türelmesebbek a többi úton levővel.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget