Ma 2019. 1. 16, szerda, Gusztáv napja van.

Szexuális szolgáltatást ígért, majd elkábította és kirabolta férfi áldozatát egy nő Karcagon

2017.12.18 13:24. - Kovács Janka

A férfi italába gyógyszert rakott, majd mikor az áldozat elaludt, 20.000Ft értékben lopott tőle.

Hirdetés

A férfi 2017. március 23-án az esti órákban a szintén Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, Tiszaroffon járt. Az egyik kereszteződésben egy idegen nő, a későbbi vádlott szólította meg és szexuális szolgáltatást ajánlott a férfinak, akinél nem volt pénz, ezért az ajánlatot visszautasította, de végül számot cseréltek és azzal váltak el egymástól, hogy a nő a következő éjszakát a férfinál, Karcagon tölti és szexuális kapcsolatot létesítenek majd egymással.

A megbeszélteknek megfelelően másnap, 2017. március 24-én este 18 óra 15 perc körül megjelent a hölgy a férfi karcagi lakásán, ahol együtt italoztak, beszélgettek. A nő kihasználva a férfi  figyelmetlenségét egy 2 mg-os Rivotril gyógyszert dobott áldozata italába, aki a szertől rövid időn belül mély álomba merült. A nő átkutatta a férfi zsebeit és az egész lakást, ahonnan több mint 20.000 Ft értékben vitt el készpénzt, mobiltelefont, ruhát és élelmiszereket.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből öntudatlan állapotba helyezi, amit a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróág járt el első fokon: 2017. április 27-én meghozott ítéletében a nőt rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban, 2017. december 5-én meghozott határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, így az ügy a bűncselekmény elkövetését követő kevesebb mint 9 hónap alatt jogerősen lezárult.

- közölte a Szolnoki TörvényszékHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget