Ma 2018. 10. 18, csütörtök, Lukács napja van.

Felborult egy sertésszállító a martfűi sörgyárnál, a malacok elszaladtak

2018.01.04 14:39. - Kovács Janka

Még a sörgyár dolgozói is segítettek összeterelni a malacokat.

Hirdetés

Tegnap a reggeli órákban felborult egy hízókat szállító terepjáró az utánfutójával együtt a martfűi sörgyár kanyarja előtt Szolnok irányába haladva. Személyi sérülés nem történt és az állatok sem sérültek meg, csak elszabadultak. A sertések kb 200-250 kg-sak voltak egyenként és 6 db-ot szállított a  terepjáró a kéttengelyes utánfutóján. A gépjármű az oldalára borulva a 442-es főútra merőlegesen állt, ami forgalmi akadályt képezett. Az utánfutó az árokba szintén oldalára borulva helyezkedett el.

Először a Gjmű-vet áramtalanították, üzemanyag folyás nem volt. Aztán az utánfutót kellett először kivontatni az árokból és a kerekeire állítani drótkötél segítségével, amit a Földvár/1-es húzott ki. Ezt követően kerekeire billentették a terepjárót, szintén drótkötél és a Földvár/1 használatával. Az utánfutót eztán felakasztották a terepjáróra és a közeli sörgyári parkolóba mentek, ahol a sertések voltak összeterelve.

Itt civilek, a KPM dolgozói, a sörgyár dolgozói, a rendőrök és a tűzoltók segítségével dugólétrák és raklapok használatával felterelték a jószágokat az utánfutóra. Az elszállításról a tulajdonos gondoskodott.

- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget