Ma 2020. 7. 10, péntek, Amália napja van.

Felborult egy sertésszállító a martfűi sörgyárnál, a malacok elszaladtak

2018.01.04 14:39. - Kovács Janka

Még a sörgyár dolgozói is segítettek összeterelni a malacokat.


Tegnap a reggeli órákban felborult egy hízókat szállító terepjáró az utánfutójával együtt a martfűi sörgyár kanyarja előtt Szolnok irányába haladva. Személyi sérülés nem történt és az állatok sem sérültek meg, csak elszabadultak. A sertések kb 200-250 kg-sak voltak egyenként és 6 db-ot szállított a  terepjáró a kéttengelyes utánfutóján. A gépjármű az oldalára borulva a 442-es főútra merőlegesen állt, ami forgalmi akadályt képezett. Az utánfutó az árokba szintén oldalára borulva helyezkedett el.

Először a Gjmű-vet áramtalanították, üzemanyag folyás nem volt. Aztán az utánfutót kellett először kivontatni az árokból és a kerekeire állítani drótkötél segítségével, amit a Földvár/1-es húzott ki. Ezt követően kerekeire billentették a terepjárót, szintén drótkötél és a Földvár/1 használatával. Az utánfutót eztán felakasztották a terepjáróra és a közeli sörgyári parkolóba mentek, ahol a sertések voltak összeterelve.

Itt civilek, a KPM dolgozói, a sörgyár dolgozói, a rendőrök és a tűzoltók segítségével dugólétrák és raklapok használatával felterelték a jószágokat az utánfutóra. Az elszállításról a tulajdonos gondoskodott.

- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget