Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

Hasba szúrta a nővérét, mert kikezdett a volt és jelenlegi szerelmével is

2018.01.08 15:58. - Kovács Janka

A dühös és féltékeny húg nem bírta tovább, az egyik közös italozásnál hasba szúrta nővérét.

Hirdetés

A testvérek kapcsolata egy meglehetősen szövevényes szerelmi viszony miatt mérgesedett el: a nővér előbb az asszony volt férjével folytatott szerelmi viszonyt, majd ezzel egy időben jelenlegi élettársához is nyíltan, szexuálisan közeledett, ami bántotta az asszonyt, és gyakran veszekedéseket szült a jellemzően egymás társaságában, italozva szórakozó négy ember között.
 
A helyzet 2017. július 1-jén délután torkolt tragédiába. Az asszony nővérével és volt férjével italozott egy tiszaföldvári családi házban, aki ekkor már nővére párja volt. A szomszéd szobában élettársa egyedül ivott. 
 
A testvérek vitatkozni, veszekedni kezdtek, majd amikor az asszony meglátta, hogy nővére a szomszéd szobában szájon csókolja az ő élettársát, nem tudta tovább türtőztetni magát. 
 
Kiment a konyhába, a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 21 cm hosszú kést, az ágyon ülő nővére elé állt, és azt mondta: „menj haza, vagy leszúrlak”. 
 
A nővér felállt ugyan az ágyról, de nem vette komolyan húgát, azt mondta „úgysem fogsz bántani”. 
 
A féltékeny és dühös asszony azonban ekkor jobb kézzel hasba szúrta testvérét, majd kiment a konyhába, visszatette a kést a konyhaszekrény fiókjába, aztán visszament élettársához és lefeküdt mellé az ágyba.
 
A nővérhez mentőt hívtak, akin kórházba szállítása után, súlyos, életveszélyes sérülései miatt életmentő műtétet hajtottak végre.
 
Az ügyben 2017. november 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A  Szolnoki Törvényszék ezt követően példás gyorsasággal, két hónapon belül, a napokban, 2018. január 4-én hozott elsőfokú ítéletet az ügyben: az asszonyt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása iránt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget