Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

Fejlesztik a Törteli úti városrészt Szolnokon

2018.01.09 14:15. - Kovács Janka

Infrastrukturális fejlesztések kezdődtek Szolnokon, a halmozottan hátrányos helyzetű családok által lakott Törteli úti városrészben. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 180 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg - tájékoztatta a kommunikációs projektmenedzser az MTI-t.


    Tompa Zsuzsanna közölte: a projekt célja többek között a Törteli úton élők életkörülményeinek javítása. 
 
    A megyei jogú város önkormányzatának ebben a projektjében a tervek szerint nyolc lakás komplex felújítása és bővítése valósul meg. Az egyszintes, lakatlan, rossz állapotú lakóépületeket azonban lebontják.
 
    A felújítás energiahatékonysági fejlesztéseket - például nyílászárócserét, hőszigetelést -, a tartószerkezeti elemek és a tető felújítását, belső felújítási és átalakítási munkákat, komfortosítást, fürdőszoba kialakítását, kártyás üzemű mérőórák telepítését foglalja magában. Tartalmazza a telken belüli hiányzó közművek kiépítését is. 
 
    A lakóépülethez külön tárolóhelyiséget építenek. Emellett udvar- és tereprendezés történik és kerítést is építenek. A közösségi ház melletti telken parkosított közösségi teret és játszóteret alakítanak ki.
 
    A programban közösségfejlesztő tevékenységekkel, felzárkóztató képzésekkel, szociális munkával és egyéb bűnmegelőzési, egészség-megőrzési és oktatási programokkal segítik elő a környéken élők társadalmi felzárkóztatását.
 
MTI
 
 
 
Képünk illusztráció!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget