Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Fejlesztik a Törteli úti városrészt Szolnokon

2018.01.09 14:15. - Kovács Janka

Infrastrukturális fejlesztések kezdődtek Szolnokon, a halmozottan hátrányos helyzetű családok által lakott Törteli úti városrészben. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 180 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg - tájékoztatta a kommunikációs projektmenedzser az MTI-t.


    Tompa Zsuzsanna közölte: a projekt célja többek között a Törteli úton élők életkörülményeinek javítása. 
 
    A megyei jogú város önkormányzatának ebben a projektjében a tervek szerint nyolc lakás komplex felújítása és bővítése valósul meg. Az egyszintes, lakatlan, rossz állapotú lakóépületeket azonban lebontják.
 
    A felújítás energiahatékonysági fejlesztéseket - például nyílászárócserét, hőszigetelést -, a tartószerkezeti elemek és a tető felújítását, belső felújítási és átalakítási munkákat, komfortosítást, fürdőszoba kialakítását, kártyás üzemű mérőórák telepítését foglalja magában. Tartalmazza a telken belüli hiányzó közművek kiépítését is. 
 
    A lakóépülethez külön tárolóhelyiséget építenek. Emellett udvar- és tereprendezés történik és kerítést is építenek. A közösségi ház melletti telken parkosított közösségi teret és játszóteret alakítanak ki.
 
    A programban közösségfejlesztő tevékenységekkel, felzárkóztató képzésekkel, szociális munkával és egyéb bűnmegelőzési, egészség-megőrzési és oktatási programokkal segítik elő a környéken élők társadalmi felzárkóztatását.
 
MTI
 
 
 
Képünk illusztráció!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget