Ma 2019. 2. 17, , Donát napja van.

Csaknem 800 millió forintból fejlesztik Törökszentmiklós déli iparterületét

2018.01.11 10:31. - Kovács Janka

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásával csaknem 800 millió forintból korszerűsítik Törökszentmiklós önkormányzati tulajdonú déli iparterületét, a barnamezős beruházás előkészítése már zajlik, a kivitelezés a tervek szerint a sikeres közbeszerzési eljárások után, 2018 második felében indul és 2020 május végéig tart majd - közölte Marsi Péter kabinetvezető az MTI-vel.

Hirdetés

    Elmondta: a projekttel támogatják a foglalkoztatás-ösztönző gazdaságfejlesztést, illetve segítik a magasabb képzettséggel rendelkezők számára vonzó munkahelyek létrehozását. Hozzátette: a vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás is. A fejlesztést egyebek mellett indokolja, hogy több raktározási és logisztikai feladatot ellátó cég is jelezte betelepülési szándékát a déli iparterületre, igaz, szerződést eddig még nem kötöttek - mondta.
 
    A kabinetvezető megjegyezte: Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki ipari parkon kívül csak a törökszentmiklósi iparterület rendelkezik használható iparvágánnyal.
 
    A csaknem 11 hektáros területen egy 1580 négyzetméteres új raktárépület épül, továbbá korszerűsítik a meglévő épületeket, a csaknem 430 négyzetméteres irodaépületet. Az egykori laborépületet több mint 310 négyzetméteres szociális helyiséggé alakítják át és a mintegy 30 négyzetméteres porta is megújul. Emellett korszerűsítik az alapinfrastruktúrát, például a közműveket., és környezeti kármenetesítést is végeznek.
 
    A déli iparterületen több bérlő is működik, a mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó Claas Hungária Kft., a TDA WOOD Fafeldolgozó Kft., a személyszállítással foglalkozó PSL Hungary Kft. és a White PSL Transz Kft., a vetőmagtároló Taköv Transz Hungária Kft., az egyebek mellett generálkivitelezéssel foglalkozó LIMA-98 Kft., a műtrágya, nitrogénvegyület gyártásával foglalkozó Péti Nitrokomplex Kft., a készételeket gyártó Natural Meat Kft. és gépipari tanácsadó, közvetítő BDO Magyarország Kft.
 
    A cégek összesen átlagosan mintegy száz embert foglalkoztatnak az iparterületen - közölte Szőke András , a déli iparterületet üzemeltető Törökszentmiklósi Térségi Építő Szerelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.
 
     A nyilvános cégadatok szerint a Törökszentmiklósi Térségi Építő Szerelő és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2016-ban az előző évi több mint 35 millió forintról a duplájára, több mint 70 millió forintra nőtt. A cég 2015-ben 32 millió forint, 2016-ban 12 millió forint veszteséget könyvelt el.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget