Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Soha nem járt még ennyi kerékpáros a Tisza-tónál

2018.01.11 11:04. - Kovács Janka

2017-ben másfélszer annyi kerékpárost regisztráltak, mint 2016-ban.

Hirdetés

Mintegy tízezerrel több ember pattant nyeregbe, és fedezte fel kétkerékben a Tisza-tavat 2017-ben, mint 2016-ban - látható a KÖTIVIZIG által készített statisztikán. A Tisza-tó körüli kerékpárutak jó minősége, és autós forgalom mentessége miatt évről-évre egyre többen érkeznek kerékpárral. Ahogy a grafikonokból kiderül, a legkedveltebb hónap a július, de júniusban, májusban, illetve augusztusban és szeptemberben is szép számmal érkeznek a kerékpárosok. 

 
Laczi Zoltán, a KÖTIVIZIG szóvivője közleményében azt írta, a KÖTIVIZIG beruházásában, 493 millió forint európai uniós és hazai támogatásból 2005-2007 között épült meg a Tisza-tó körüli árvízvédelmi töltés koronáján a 3 méter széles kerékpárút, először a bal parton, Abádszalók és Tiszafüred, majd a jobb parton, Kisköre és Poroszló között.
 
 
A Kiskörei szakaszmérnökség 2008 óta jegyzi fel a biciklisek számát: akkor csak 6800 biciklis hajtott át az üzemi hídon. 
Az adatok tanúsága szerint az év minden hónapjában bicikliznek a tó körüli töltéskoronán, a nyári hónapokban azonban ugrásszerűen megnő a kerékpárral túrázók száma. A nyári időszakban a duzzasztóművön áthaladó kerékpárosok száma az egész évinek több mint kétharmada. Ilyenkor a gépjárművek átmenő forgalmát korlátozó sorompók zárt állapotban vannak, amelyek természetesen a kerékpáros közlekedést nem akadályozzák - tette hozzá a szóvivő.
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget