Ma 2018. 12. 13, csütörtök, Luca napja van.

Az MSZP igazságtalannak nevezte, hogy 2010 óta nem emelkedett a közalkalmazotti bértábla

2018.01.12 14:41. - Kovács Janka

Szerintük elkeserítő, hogy a dolgozók háromnegyede a bérminimumra, vagy minimálbérre van bejelentve.


 

Radócz Zoltán önkormányzati képviselő és Györfi Mihály választókerületi elnök pénteken, a szolnoki városháza előtt sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a szférában dolgozók háromnegyede még 2018-ban is a bérminimumra, vagy minimálbérre van bejelentve. 

 
Györfi Mihály elmondta, a legnagyobb probléma az, hogy ezzel a szakmaiság is sérül, hiszen ezért  elhagyják a jól képzett dolgozók ezt a szakmát, és ott keresnek állást, ahol megfizetik őket. Hozzátette, hogy néhány városházán dolgozó munkatárs azért nem ment még el máshova, mert szereti azt, amit csinál, azonban fájlalja, hogy nem fizetik meg rendesen.
 
 
Radócz Zoltán kiegészítette, hogy a dolgozói illetményalapot a tavalyi évben 35-ről 42 ezer forintra emelték fel, de még ez is kevés. Példának említett egy 30 éve Szolnokon dolgozó védőnőt, aki ugyanannyit keres, mint egy pályakezdő, de megemlítette azt is, hogy egy egyetemet végzett muzeológus vagy régész is ugyanazt a bért kapja, mint a ruhatárban dolgozó munkatárs. Radócz Zoltán zárszóként azt mondta, szomorú, hogy nem emelkedett 2010 óta a közalkalmazotti bértábla, és hogy összetorlódtak a bérek. 
 
 
Ezután a Városháza oldalára kiragasztottak két figyelemfelhívó szöveget, amivel nemcsak az ott dolgozóknak és az arra járóknak szerettek volna üzenni.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget