Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Gyereke előtt verte meg saját anyját a martfűi nő, hogy pénzt csikarjon ki belőle

2018.01.16 15:45. - Kovács Janka

De nemcsak saját anyjától, hanem másoktól is erőszakkal akart pénzt elvenni.

Hirdetés

A büntetlen előéletű nő 2015 júliusában azért zárta be lakásába édesanyját egy hétre, hogy pénzt csikarjon ki belőle, ebből a célból többször bántalmazta is, melynek hatására az idős asszony fizetett, az így megszerzett pénzből lánya italt vett magának. Szintén júliusban történt, hogy a nő, a volt férjénél nevelkedő, de láthatáson nála tartózkodó gyermekkorú kisfia szeme láttára bántalmazta anyját, ami nagyon megviselte a gyermeket, aki sírva kérte anyját, hogy ne bántsa nagymamáját. Júliusban és augusztusban egy martfűi parkolóban összesen három alkalommal követelt pénz egy helyi nőtől, akit megöléssel fenyegetett: azt mondta elvágja a torkát, ha nem fizet, de egyik esetben sem járt sikerrel. Augusztus elején pedig fényes nappal az egyik martfűi utcában ragadta meg és szorította meg erősen egy másik nő karját, aki hiába próbált szabadulni szorításából, csak akkor engedte el, amikor áldozata azt kiabálta: rendőrt hív.
 
A hatályos jogszabályok szerint számos más eset mellett bűncselekményt, rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen élet elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz. Szintén bűncselekményt, a személyi szabadság megsértését követi el, aki mást személyi szabadságától megfoszt. Ahogyan bűncselekmény a kiskorú veszélyeztetése is, amit a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles azon személy követ el, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Végezetül bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.
 
Az ügyben 2016. augusztus 8-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság fél év múlva, 2017. március 16-án hozott ítéletet az ügyben, ami a Szolnoki Törvényszék másodfokú határozatával a napokban jogerőre emelkedett. 
 
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget