Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Hó, ónos eső - veszélyessé válhat a közlekdés

2018.01.16 15:39. - Kovács Janka

A keddi és az elkövetkezendő napok csapadékos időjárása megköveteli, hogy óvatosabban vezessünk.

Hirdetés

A következő napokban egyre gyakrabban kell számítani havas vagy ónos esőzésre! A hőmérséklet folyamatosan fagypont körül vagy az alatt lesz. Az előrejelzések szerint tartósan számítani kell a téli időjárási körülményekkel!
 
 
 
Télen, utazás előtt kalkulálják be a menetidőbe, hogy lassabban lehet és kell közlekedni az utakon, hiszen alkalmazkodni kell a megváltozott útviszonyokhoz!
 
 
A téli időszakban jellemzően pályaelhagyással járó és nem megfelelő követési távolság megtartásából eredő balesetek történnek. A járművezetők egy része nem figyel oda a megváltozott útviszonyokra, nem ismeri fel az abban rejlő veszélyeket. A hőmérséklet csökkenésével a havas, jeges úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint útkanyarulatokban való haladáskor.
 
A járművezetőnek óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Még jobban figyeljenek arra, hogy megfelelő követési távolságot tartsanak az előttük haladó járművek mögött, hogy azok bármilyen okból történő váratlan manővere esetén is biztonságosan meg tudjanak állni!
 
 
 
Aki eddig még nem tette meg, és lehetősége van rá, szereltessen fel téli gumit! Fontos, hogy a lábbeli - amelyben vezetnek – lehetőség szerint ne legyen havas, hogy még véletlenül se történhessen meg, hogy a lábuk menet közben lecsúszik a pedálról.
 
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget