Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Az egykori Szolnoki Főiskolánál is talált szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék

2018.01.23 14:17. - Kovács Janka

Nem biztosították a közpénzekkel való gazdálkodás elszámoltathatóságát - írta közleményében a számvevőszék.


    A közlemény szerint az ÁSZ befejezte a Kecskeméti Főiskola, a Szolnoki Főiskola és az Eötvös József Főiskola utóellenőrzését, és megállapította, hogy az intézkedési tervekben meghatározott feladatok jelentős részét egyik intézmény sem hajtotta végre, így nem biztosították a közpénzekkel való gazdálkodás elszámoltathatóságát és az átláthatóságot. Az ÁSZ által azonosított szabálytalanságok egy része továbbra is fennállt.
 
    Kifejtették, hogy a 2015. február 24. és 2016. július 1. közötti időszakra vonatkozó utóellenőrzés megállapította, hogy a Kecskeméti Főiskola - a Neumann János Egyetem egyik jogelődje - egyebek mellett nem újította meg a gazdálkodási, a vagyongazdálkodási, a leltározási és az önköltségszámítási szabályzatát, ezzel nem biztosította az elszámoltathatóság feltételeit, és nem dolgozta ki a likviditási tervet sem.
 
    A 2014. július 31. és 2016. július 1. közötti vizsgált időszakban a Szolnoki Főiskola - a Neumann János Egyetem másik jogelődje - más mellett nem biztosította rendszeresen a pénzügyi és vagyongazdálkodásnak a folyamatába épített és a vezetői ellenőrzését sem. Az éves ellenőrzési terveket nem hajtotta végre teljes körűen, így nem valósult meg maradéktalanul a belső kontrollrendszer jogszabályoknak megfelelő működtetése - tették hozzá.
 
    A 2015. február 24. és 2017. május 30. közötti vizsgált időszakban az Eötvös József Főiskola sem gondoskodott a belső kontrollrendszer megfelelő működéséről. A szolgáltatási díjakat nem támasztotta alá önköltségszámítás és az egyes tevékenységhez kapcsolódó utókalkulációt nem készítették el. Mindemellett a tervszerű és megalapozott vagyongazdálkodás megvalósításához nem készítettek vagyongazdálkodási tervet - írta az ÁSZ.
 
    Az ÁSZ 2014-ben és 2015-ben végezte el mind a 28 állami és két egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény átfogó ellenőrzését.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget