Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

Közel egymillió forintot sikkasztott egy ügyfélszolgálati ügyintéző Szolnokon

2018.01.23 11:54. - Kovács Janka

Egy év letöltendőt, két év próbaidőt kapott, illetve két évre eltiltották a pénztárosi foglalkozástól.


A nő 2013 novemberétől volt a cég ügyfélszolgálati ügyintézője. Feladata az volt, illetőleg az lett volna, hogy a fogyasztóktól beszedje és a vállalat központi pénztárába befizesse a beszedett vízdíjat. Ő ehelyett a beszedett pénzt éveken át megtartotta, és saját céljaira fordította, amivel rendszeres haszonszerzésre törekedett. Mikor a vállalat tudomást szerzett erről, 2015. október 14-én azonnali hatállyal megszüntették munkaviszonyát, de a nő addigra már 974.704 Ft-tal rövidítette meg a céget. 
 
A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: sikkasztást követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik. Amennyiben a sikkasztást, mint jelen esetben is nagyobb értékre, azaz ötszázezer-egy és ötmillió forint közötti összegre, és üzletszerűen, azaz ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekedve követik el, a kiszabható büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. 
 
Az ügyben 2016. november 25-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig a napokban, 2018. január 16-án hozott ítéletet: a nőt folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek, 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a pénztárosi foglalkozás gyakorlásától és az általa okozott 974.704 Ft kár megfizetésére is kötelezte az asszonyt. 
 
Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az 2018. január 19-én jogerőre emelkedett. 
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget