Ma 2018. 12. 12, szerda, Gabriella napja van.

A szolnoki közgyűlés határozatban utasította el, hogy bevándorlást szervező iroda működjön a városban

2018.01.26 10:31. - Kovács Janka

A csütörtöki közgyűlés alkalmával döntöttek úgy, hogy "Soros civiljei" támogatásával ne nyíljon Szolnokon iroda.


    Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a döntést 15 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el, majd kiemelte: Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét. 
 
    Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár ez a folyamat - mondta a polgármester. Hozzátette: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amely ragaszkodik önrendelkezéséhez, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.
 
    Szalay Ferenc a magyar önkormányzatiságot a demokrácia "egyik legerősebb bástyájának" nevezte, és kiemelte, hogy a város civil szervezeteivel hagyományosan kiváló kapcsolatot ápolnak, segítik működésüket, míg azok aktívan dolgoznak a kulturális, tudományos, szociális területeken, az érdekérvényesítésben, szinte az élet valamennyi szegmensében. Továbbá elmondta, egy átpolitizált, nemzetellenes célokat megfogalmazó hálózat kialakítása nem csupán Magyarország és Szolnok biztonságát veszélyezteti, de aláássa a kiválóan működő magyar civilszervezeti rendszer hitelességét is.
 
    A közgyűlés döntött arról is, hogy szobrot állítanak Himfy Ferenc lelkipásztornak (1914-2001) a Szent József-templom előtti parkban. Himfy Ferenc e templomban szolgált 1975-től 1995-ig lelkipásztorként, tevékenységének középpontjában a drogfüggők, a hajléktalanok, illetve a sodródó fiatalok segítése állt.
 
    Döntöttek arról is, hogy pályázaton elnyert mintegy 73 millió forintból újítják fel a szolnoki Családok Átmeneti Otthonát, amely tavaly 129 embernek adott oltalmat, jelenleg 8 család él az intézményben. 
 
MTI






Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget