Ma 2019. 1. 24, csütörtök, Timót napja van.

Seprűnyéllel törte el saját apjának a karját a csépai fiú

2018.01.26 14:10. - Kovács Janka

Olyan erővel ütötte meg apját, hogy eltört az alkarja. 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hirdetés

Az eset 2017. szeptember 1-jén este 21.00 óra körül történt. Az ittas fiú a család csépai otthonában előbb édesanyjával, majd testvérével szólalkozott össze. A hangos veszekedésre felébredt édesapja, aki a másik szobában aludt, és átment a nappaliba, ahol a fiú a nála lévő cirokseprű nyelével a szobába lépő apja felé ütött. Az apa, hogy kivédje az ütést, bal karját az arca elé kapta, így a csapás az alkarját érte, ami az ütés erejétől eltörött.
 
A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: testi sértést követ el, aki más testi épségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés, mint jelen esetben is nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Az ügyben 2017. szeptember 25-én emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség, a Kunszentmártoni Járásbíróság pedig két nappal később, 2017. szeptember 27-én hozott ítéletet: a vádlottat súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. 
 
A döntés a napokban, 2018. január 25-én emelkedett jogerőre, az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. 
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.23. 3.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget