Ma 2020. 7. 12, , Izabella napja van.

Olyan rövid láncon volt a kutya, hogy le se tudott feküdni - elítélték a cibakházi férfit

2018.02.02 11:48. - Kovács Janka

Három kutyát tartott méltatlan körülmények között a férfi, aki ajtóhoz és ablakrácshoz kötözte ki a kutyákat.


A férfi a két éves kutyát és a két, alig néhány hónapos kutyakölyköt a ház ablakain lévő rácshoz, illetőleg a bejárati ajtóhoz lánccal kötötte ki. A láncot madzaggal, illetőleg redőnygurtnival rögzítette az állatok nyakára. A kutyáknak rövid volt a lánca, egyiküknek olyannyira, hogy le sem tudott tőle feküdni. A férfi emellett nem itatta és nem is etette megfelelően az állatokat, és menedéket sem biztosított számukra. A méltánytalan körülmények miatt a kutyák alultápláltak, kiszáradtak voltak és paraziták lepték el őket. Végül 2016 novemberében szállították el őket a férfitól. Ha erre nem került volna sor, a fenti bánásmód rövid időn belül maradandó egészségkárosodásukat okozta volna. 
 
A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: állatkínzást követ el számos más eset mellett az, aki gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.
 
Az ügyben 2017. augusztus 30-án emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság pedig a napokban, 2018. január 25-én hozott jogerős ítéletet: a férfit 3 rendbeli állatkínzás vétsége miatt 1 év 4 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék
 
képünk illusztráció


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget