Ma 2018. 10. 17, szerda, Hedvig napja van.

Gyors, egészséges ebéd

2018.02.05 13:01. - Kovács Janka

Két könnyű, zöldséges, gyümölcsös recepttel szeretnénk ötleteket adni, ha nem tudod, mit is főzzél ebédre!


Egészséges ebéd - Zöldségek és gyümölcsök az asztalon

Miért lenne szükséges napi fél kilogramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani? Vitamin-, ásványi anyag-, rost-, és egyéb biológiailag hasznos hatóanyag tartalmuk több szempontból is egészségvédő hatású.  A változatos étrend jelentős részét érdemes zöldségekkel és gyümölcsökkel fedezni.

Már kisgyermekkorban váljon szokássá, hogy minden étkezésnél szerepelnek valamilyen formában. A friss gyümölcs/zöldség a nap elmaradhatatlan részét kell, hogy képezze. Még a legválogatósabbnak tartott gyermek is kedvet kaphat egy kis zöldségfogyasztásra, ha érdekes mintázatban, képszerűen rendezed el tányérján a karikákra vágott kígyóuborkát, retket, a paradicsomgerezdeket, paprikacsíkokat. Ebédre, vacsorára érdemes különféle zöldséges, gyümölcsös ételekkel kínálni, hogy bővüljön a „szeretem ételek” listája J.

Két receptünk segít ötleteket adni, hogyan használjuk fel a zöldségeket és gyümölcsöket egy gyors, egészséges ebédhez!

Parmezános csirke brokkolival

Ha a brokkoli nem nyerő, akkor cukkinival vagy gombával is elkészíthetitek!

Hozzávalók

400 g brokkoli

600 g  csirkemell filé

25 g parmezán sajt reszelve

1 ek olaj

1 ek vaj

3 evőkanál finomliszt

300 ml tej

200 ml tejszín

1 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

 

A brokkolit rózsáira szedve főzd 4 percig, majd szűrd le. A csirkemellet sózd, borsozd, szeletelve pirítsd meg olajon, serpenyőben, tedd félre. Egy nagy serpenyőben vajon futtasd meg a lisztet, add hozzá a tejet és a tejszínt és a fokhagymát. 5 percig sűrítsd, add hozzá a parmezánt, olvadás után a brokkolit és a csirkét. Utólag sózd, borsozd ízlés szerint. Míg a csirkét sütöd, főzz köretként barna rizst!

 

Almás serpenyős csirke

További gyümölcsös receptként szőlős csirkét is kipróbálhatsz, kattints ide egészséges ebéd tippünkért!

Hozzávalók

2 db csirkemell filé

5 db alma

20 dkg sajt

1 bögre rizs (2,5 dl-es bögre)

1 ek olaj

só, bors ízlés szerint

 

Szeleteld fel a csirkemellet, sózd, borsozd. Süsd elő serpenyőben, majd tedd a szeleteket egy tepsi aljára, rétegezd rá a szeletelt, hámozott almát és a sajtot reszelve.20-25 percig süsd 200 fokon, amíg a sajt picit megpirul. Készíts hozzá rizs vagy bulgur köretet!







Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget