Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Az igazi mézekért ülnek le tárgyalni

2018.02.12 15:54. - Kovács Janka

Minden megyében egyeztet a méhészekkel Erdős Norbert EP képviselő, hogy a február 28-i egyeztetésen megszavazzák az unióban készült mézek védelméről szóló dokumentumot.

Hirdetés

Hazánkban mintegy 20 ezer méhész van, akik összesen 58550 méhcsalád segítségével állítják elő a mézet. Ezzel hazánk az unióban a harmadik legnagyobb méztermelőjének számít az első helyen álló Spanyolország és a második helyen álló Románia után. Európa a mézfogyasztásának a 60%-át tudja kitermelni, ami efölött van, azok mind import mézek.


- Hazánk a megtermelt mézének 75%-át exportálja, és az ide érkező mézek 20%-a hamisított - mondta el Erdős Norbert EP képviselő országjáró, szolnoki sajtótájékoztatóján.

Az elkészült Méz-jelentés többek közt azért is jelentős, mert egyfelől a fogyasztókat szeretnék rábírni, hogy magyar termelőtől vásároljanak mézet, másrészt a dokumentum tartalmazza azt is, hogy ne kerülhessen a piacra hamis méz.
 
Az EP képviselő országjárásán leül egyeztetni a jelentésről a helyi méhészekkel, meghallgatja a véleményüket, javaslataikat arra vonatkozóan, hogyan lehetne még inkább támogatni a hazai mézfogyasztást.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget