Ma 2018. 3. 20, kedd, Klaudia napja van.

Nemzetközi elismerésben részesült a Tisza-tó különlegessége, a sulyomcsoki

2018.03.05 15:22. - Kovács Janka

A Tisza-tó kis növénye, a sulyom egyszerre lehet a barátunk és az ellenségünk is: utóbbi akkor, ha mezítláb rálépünk, előbbi pedig, ha Szabó István csokoládét készít belőle. És ezért még nemzetközi elismerésben is részesül.

Hirdetés

Azok pályázhattak a Minőség és Innováció nemzetközi díjára, akik korábban már megkapták ennek a hazai változatát. Ezt megpályázta és november 7-én meg is nyerte Szabó István az "Egy csepp Tisza-tó" sulyomcsokijával. A nemzetközi pályázatra 13 országból 96 pályamű érkezett a zsűri elé. Hazánkból hat pályaművet küldtek be.

Február 8-án, a spanyolországi Bilbaóban volt a nemzetközi díjkiosztó - amire mi is kaptunk meghívást -, de a sorok között kiolvasható volt, hogy nem lettünk Nemzetközi Nagydíjasok (arról, hogy egyáltalán kaphatunk-e valamilyen más elismerést, arról nem tájékoztattak), így a díjkiosztón nem vettünk részt - írta a díjazott Facebook oldalán.

Mint később kiderült, mind a hat magyarországi pályázó kapott valamilyen díjat, amelyet itthon vehettek át. A hat hazai pályázó közül az első helyezést a Paksi Atomerőmű a kifejlesztett egyedi rendszerérért kapta, míg a többi öt pályázó International Finalist díjat vihetett haza, ami azt jelenti, hogy egységesen második helyezettek lettek.

Vagyis Magyarország minden pályázója díjazott lett a kiadott 18 díjból. Hat Magyarországra került, a további 12 díjon osztozott 12 ország 90 pályázója. Molnár Pál elnök úr tájékoztatása alapján még kedvezőbb a kép, ha figyelembe vesszük, hogy egy nyíregyházi és a mi pályázatunk csak 1 - 1 ponttal csúszott le a fődíjról. És ami még egyedivé teszi a mi elismerésünket, hogy nemzetközi megmérettetésben élelmiszeripari - édességipari fejlesztés eddig soha nem került díjazás közelébe sem - írta.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.03.14. 10.szám
Presztízs magazin 2017. IV. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget