Ma 2019. 3. 19, kedd, József napja van.

Hazánk legnagyobb terepasztala érkezik a szolnoki vasútmodell kiállításra

2018.03.09 13:08. - Kovács Janka

Idén hetedik alkalommal rendezzük meg március 15-18 között egyik legkedveltebb, leglátogatottabb eseményünket, a Szolnoki Országos Vasúttörténeti- és Vasútmodell kiállítást.

Hirdetés

A közel 2000 m2-es kiállításon 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya épül fel, amelyet Magyarország jelentős kiállítói alakítanak ki mindkét épületünkben. 
 
Az egyik legimpozánsabb Magyarország legnagyobb H0 méretű terepasztala lesz, amelynek legújabb eleme a Nógrádkövesd állomás modulrendszer. A Vasúttörténeti Parkból érkező modellen újra láthatók a szolnoki kötődésű Stadler mini szerelvényei, a LÁNG Vasútmodellező Ifjúsági szakkör segítségével betekintést nyerhetünk, hogyan is épül fel egy terepasztal. 
 
Az eddigi nagy sikerre tekintettel a Lego-város kiegészült a Nyugati Pályaudvar több, mint 20 négyzetméteres makettjével. A szolnoki Kádár család jóvoltából az amerikai vasutat bemutató terepasztal is tovább bővült. 
 
A négy napos rendezvényen egy vasúti állomásfőnök eszközein, tárgyain kívül, a MÁV 150 éves történetét mutatjuk be mintegy 40 tabló segítségével, valamint egy igazi kuriózum, az 1950-es években gyártott PéVé vasút is megtekinthetik a vasúttörténet szerelmesei.
 
A Hild téren Parkvasutat és egy elektromos kisvonatot próbálhatnak ki az érdeklődők. 
 
Az Agóra Bisztró Retro Utasellátó kínálattal várja látogatóinkat.
 
Diorámák, makettek, gyermekfoglalkoztatók, meseszoba, játéktér, jótékonysági játékgyűjtés, a világ legizgalmasabb hullámvasútjai, valamint vasúttörténeti kiállítás az Aba-Novák Agórában!
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget