Ma 2018. 12. 12, szerda, Gabriella napja van.

Ezek az otthoni izomépítés legjobb eszközei

2018.03.20 15:46. - Kovács Janka

A tavasz közeledtével egyre többen érzik úgy, hogy a téli hónapok lustálkodása után szeretnének újra csúcsformába kerülni, de nem szívesen mennek edzőterembe. A mozgásról azért szerencsére nem kell lemondani, hiszen otthon is lehet edzeni professzionális körülmények között. Mutatjuk, hogyan és miért éri meg saját lakásunkban berendezni álmaink edzőtermét.


Hirdetés

Az otthoni edzés sokak számára a legideálisabb mozgásforma, hiszen nem kell időt pazarolni a konditeremig való eljutásra, megspórolható a minden hónapban megvásárolt fitness bérlet ára és másokkal sem kell konfrontálódni edzés közben. További előny, hogy mindig szabadok lesznek a gépek, és mi magunk választhatjuk ki ezeket, a személyes igényeket és a minőséget szem előtt tartva.

A gépek kiválasztásakor az mindenképpen elsődleges szempont, hogy mekkora helyet foglalnak. Odahaza mindenkinek kevesebb alapterület áll rendelkezésére, mint egy fitness létesítményben. Így érdemes alaposan átgondolni, hogy melyek azok a kedvenc gépek, amikre mindenképpen szükségünk lesz. A tömegnövelés, illetve izomfejlesztés szolgálatában az erőgépek állnak, melyeket izomcsoportokra való hatásuk alapján különböztetünk meg, így a vásárlásunkat arra kell alapoznunk, hogy testünk mely területét kívánjuk az adott géppel fejleszteni.

A has például sokak számára képez problémás területet. A feszes hasizmok eléréséhez a LifeFitness Circuit Hasprés padja kiváló segítség lehet. A gondos tervezésnek köszönhetően biztosítja a természetes mozgás érzetét, a rugalmas ellenállás pedig a fokozatonkénti terhelésnövelést teszi lehetővé. A tónusos hát úgy fittségünk, mint egészségünk szempontjából is sarkalatos pontja a testépítésnek. Az Impact hátlehúzó, a hát felső részének megmunkálásában válhat a társunkká, mellyel a mozgás a lapsúlyválasztó rendszernek hála effektív és felettébb biztonságos.

Komplex megoldásként szolgál a Panetta Fitevo Chin and Dip húzódzkodó és tolódzkodó állvány, hisz segítségével a bicepsz és a tricepsz, a vállak és az alsóhas egyszerre formálható. A karok erősítésére otthoni edzés esetén a Tiguar Kettlebell remek döntés, mely időtálló, strapabíró anyagból készült. Ha specifikusan a mellizmok fejlesztésére szolgáló praktikus eszközt keresünk, akkor a LifeFitness Pro1 Mellnyomó ideális választás. Nagyméretű fogantyúi elősegítik az optimális az erőkifejtést, a 7 pozíciós ülés beállítás pedig minden testmagassághoz hozzáigazítható.

A láb összetett izomcsoport, ezért célszerű otthonunkba olyan gépet választani, mely többrétű megoldást kínál. A lábunkban található a legnagyobb összefüggő izmunk, a combizom, amelynek fejlesztésére a könnyedén beállítható, kényelmes üléssel felszerelt Panatta FitEvo Combközelítő és Távolító gépe kitűnő eszköz. Kreatív és helytakarékos megoldás a fenék formálására, ha néhány guggolást végzünk a fentebb már említett Tiguar Kettlebell-t használva.

Az otthoni fitness professzionális körülményeinek kialakításához a Mánia Fitness szakértelmével és nemzetközi színvonalú fitness gépeivel járul hozzá. Kínálatukból itt lehet kiválasztani a saját igényekhez legjobban passzolókat.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget