Ma 2019. 3. 26, kedd, Irén napja van.

120 új munkahely és 100 milliós beruházás Tiszafüreden

2018.04.04 15:46. - Kovács Janka

A K9-Sport Kft. új varrodája - amelyet április 3-én avattak fel Tiszafüred ipari parkjában - 120 új munkahelyet hoz létre a Tisza-tó fővárosában.

Hirdetés

Sebő Gyula, a Julius-K9® márka alapítója köszöntőjében kiemelte, hogy csak az Európai Unió területén 200-400 millió euró közé tehető az az összeg, amelyet a gazdák a kutyatartással kapcsolatos felszerelések megvásárlására fordítanak. A vállalkozó elmondta, hogy a Julius-K9 a tehetséges magyar munkaerőnek köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál a versenytársakhoz képest. A magyar cég mintegy 200 bejegyzett védjeggyel rendelkezik a világon, legutóbb Sanghajban nyerték el a legnépszerűbb kutyás termék címet.
 
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy egy olyan termelő beruházást sikerült Tiszafüredre csábítani, amely folyamatosan bővíti piacát és fejleszt.  Ennek köszönhető, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több telephelyen már összesen 160 alkalmazottat foglalkoztat. Az új üzemben a térség gyártói és egyben logisztikai központja kap helyet, és súlyát mutatja, hogy Tiszaderzsről, Tiszaszőlősről, Tiszaörsről, Tiszaszentimréről, Abádszalókról és természetesen Tiszafüredről is járnak ide dolgozók. A tárcavezető bejelentette, hogy Tiszafüred Város Önkormányzatával és a megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve a varroda több mint 60 milliós bértámogatásra tett szert.
 
 
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés elnöke külön köszöntötte azokat a munkavállalókat, akik közül sokan tartós munkanélküliek voltak és a megfelelő betanítást követően most újból elkezdhetnek dolgozni.  A tiszafüredi varrodában először hetven, majd a tervek szerint később ötven újabb munkavállaló kezdi meg a kutyafelszerelések gyártását. Ennek megfelelően az új üzem jelentősen hozzájárul a térség munkanélküli rátájának csökkentéséhez - hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik a tiszafüredi ipari park fejlődése és sikerül újabb vállalkozásokat meggyőzni arról, hogy érdemes a Közép-Tisza vidékre jönni.
 
Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint van mire építeni a térség vállalkozásainak, hiszen az ipar - a tavalyi évben több mint 10 százalékos növekedéssel - összességében 1468 milliárd forintos teljesítményt el. Ennek a sikernek köszönhetően javult a vásárlóerő és az utóbbi két évben 20 százalékkal nőtt az átlagkereset a megyében. 
 
Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy a város büszke arra, hogy egy olyan cégnek ad otthont, amely legutóbb Magyar Termék Nagydíjas lett. A Julius-K9 kutyahám gyártója piacvezető pozíciót vívott ki több EU tagállamban és számos terméke világsikert aratott. A városvezető kiemelte, hogy nagyon sok egykori közmunkás, nagyon sok tiszafüredi család jutott biztos megélhetéshez ezzel a közel 3 ezer négyzetméteres területen működő munkahelyteremtő beruházással. A K9-Sport Kft. legújabb varrodájába már most százmillió forintot fektetett be a magyar tulajdonos, és ha a tervek valóra válnak ez az összeg az 1 milliárd forintot is elérheti. A komplexumban a gyártáson túl minőség-ellenőrzés és csomagolás is zajlik majd, hogy közvetlenül indulhassanak útjukra a termékek német, kínai, amerikai kereskedelmi partnerekhez. 
 
 
 
Az intenzív munkaerő-toborzás már négy megyére kiterjedően zajlik, ennek során több álláshirdetés hívja fel a figyelmet a még nyitott minőségellenőri, szabó, varró és betanított munka pozíciókra.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget