Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Lakástrend: kovácsoltvas bútorok az otthonokban

2018.04.16 13:19. - Kovács Janka

A lakberendezők szerint egy mai értelemben modernnek számító ízléses otthonbelsőt nem könnyű kialakítani, főleg akkor nem, ha ügyelünk a részletekre. Természetesen, ahhoz hogy a részletek tökéletesen kiegészítsék egymást, alapos tervezésre és nem kis anyagi ráfordításra van szükség. (Hirdetés)


Kovácsoltvas felhasználásával már az ókori időkben is praktikus és esztétikus bútorok- illetve bútor-kiegészítők készültek, a 21. század elejére pedig az igényes lakberendezés és belsőépítészet szinte megkerülhetetlen kísérőivé váltak. Megtaláljuk őket a romantikus és mediterrán hálószobákban, éppúgy, mint a csillárok, lámpák, korlátok, lépcsők, árnyékolók és a legkülönbözőbb fémbútorok kiegészítőiként.

 

A kertek és teraszok után a belső terekbe is betört!

A 20. század végéig hazánkban a kovácsoltvasból készült termékkel mindenekelőtt a kertekben találkozhattunk, mivel az egyedi megjelenés mellett ezek a darabok az időtállóságot is megtestesítik. Az utóbbi évtizedekben ellenben mind a hagyományos, mind a mediterrán stílust képviselő lakásokban egyre gyakrabban jelentek meg az olyan kovácsoltvas térelválasztók, korlátok, ágyak és egyéb bútordarabok, amelyek ezeket az alkotóelemeket integrálva valóban kiemelik az otthon szépségét. Egyedisége és időtállósága mellett luxust is kölcsönöz otthonunknak. Fontos azt tisztázni, hogy ezek ma már nem kizárólag a régi kovácsolásos technikával készülnek, hanem hegesztett elemeket is tartalmaznak, de ez semmit nem von le az esztétikai értékükből. A lakberendezők ugyanakkor egy belső térben történő túlzott alkalmazásától óva intenek, mert nagy mennyiségben rideg hatást válthatnak ki. A kovácsoltvas megjelenésének megkezdéséhez érdemes az előszobát választani, amely mintegy bevezet bennünket a lakás egyéb – kovácsoltvas bútorokkal ugyancsak rendelkező – tereibe.

 

A kovácsoltvas bútorok nem véletlenül népszerűek!

A kovácsoltvasból készült lakberendezési tárgyak tehát napjainkban egyre felkapottabbá válnak. Népszerűségüket – bármilyen meglepő – nem pusztán egyediségüknek köszönhetik, hanem annak, hogy sokféle termék formájában kaphatók. Ez teszi lehetővé a kovácsoltvas bútorokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázhatóságát és a folytonosság biztosítását a lakás szinte minden szobájában. Egyediségük elvitathatatlan, hiszen a valódi kovácsoltvasból készült bútorok minden egyes darabja kézi előállítással készül. Ebből adódóan hasonlók ugyan igen, de két egyforma darab egészen biztosan nem létezik a világon ugyanabból a termékből. A kovácsoltvas megjelenését tekintve továbbá egy olyan érdekes anyag, amely megjelenésével a lakásba lépő számára egyszerre tud törékeny és masszív hatást kelteni. Miközben a legtöbb kovácsoltvas kerítés a ház megvédését szolgálja, addig a kovácsoltvas bútorok egyedivé és stílusossá tudják varázsolni az otthonunkat.

 

Kovácsoltvas asztalok és székek

A lakberendezők szerint a kovácsoltvas asztalok a legkedveltebb kovácsoltvas bútorok közé tartoznak. Kovácsoltvas asztalok szinte minden méretben, alakváltozatban és stílusban beszerezhetők, ily módon minden tekintetben integrálhatók a lakás gyakorlatilag minden szobájában. Napjainkban már nemcsak kovácsoltvasból készült étkezőasztalok- és székek, de a belsőépítészek által nappalikba tervezett kovácsoltvas dohányzóasztalok és kanapéasztalok is beszerezhetők. A kovácsoltvas étkezőasztalok és székek kiválóan alkalmasak a konyhában vagy az étkezőben térérzetünk növelésére.

 

Kovácsoltvas polcok különböző célokra

A kovácsoltvas bútorok másik népszerű elemei a kovácsoltvas polcok, melyek a lakás különböző helyiségekben szintén különböző célokra használhatók. Rendkívül népszerűek mind a konyhákban, mind a fürdőszobákban és étkezőkben. A kovácsoltvas polcok rendszerint vagy a padlón állnak, vagy a falon lóghatnak.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget