Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Keltsük életre a babafotókat

2018.04.20 09:28. - Kovács Janka

Digitális fotózáskor a képek nagy része adathordozóba kerül. Hajlamosak vagyunk elhanyagolni a fotók kinyomtatását, előhívását, azonban életünk részévé csak így válnak igazán a képek, mint emlékek. (Hirdetés)


Ne csak egy LCD vagy LED kijelzőn látható bitsorozat legyen a fotó, hanem egy kézzel fogható dolog. A legjobb hely talán a lakásban maga a fal, ahol a képek mindig szem előtt vannak, így nem kell folyton előkotorni a fiókunk mélyéről, mindig szem előtt lesz. Ehhez az kell csupán, hogy olyan falfelületre kerüljön, ami előtt gyakran megfordulunk.

Szerencsére könnyen megtaláljuk ezeket a helyeket, akár nagy, akár kicsi a lakásunk. Nem elég egy kép, válasszunk nyugodtan többet, ebben az esetben egy családi fotófalon gondolkozzunk el. Nem feltétlenül fontos, hogy csupán vászonképekből álljon fotósorozatunk. Ezek lehetnek sima fényképek egy kreatív keretbe foglalva, ugyanakkor jobban mutat, ha méretük nem egyforma. Interneten fellelhető számos minta, amely ahhoz szolgál, hogy jó elrendezést találjunk.

Nevezzünk ki egy falfelületet fotófalnak. Hívassunk elő pár képet, amely a család fontosabb állomásairól szól, lehet ez esküvő, baba születése, nyaralás. Évente, de gyakrabban is készíttethetünk újabb képeket a falra. Ilyen fontosabb állomás, mint például a kutyánkkal való játszás a kertben, a gyermekünk első lépései, ballagás, de bármi, amely számunkra fontos pillanatot őriz. Gondoljunk bele mennyire jó érzés lesz visszanézni ezeket a képeket 10, 20, 30 vagy 40 év múlva.

Nemcsak polaroid géppel készíthetünk képeket, digitális képből is elő lehet hívatni őket. Egy mobilalkalmazással például akármelyik fotót megrendelheted polaroid formában előállítva, amelynek Printic a neve. Olcsóbb megoldásban is gondolkodhatunk, ha például photoshopban (vagy bármely ingyenes programban pl. Gimp) alakítunk némelyest a képeken, adhatunk neki polaroid jellegű keretet. Ezt bárhol előhívhatjuk kis méretben.

Bízzuk a fantáziánkra a dekor készítését, beszerezhetünk madzagot, hozzá passzoló csipeszeket és egyedi fali dekorációnk már kész is. Ha pedig fotók helyett inkább mégis vászonképet választanánk, érdemes felkeresni a VászonképSzalon csapatát.

 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget