Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Két hónapig teljes útzár lesz a Sebestyén körúti Zagyva-hídon

2018.05.10 13:47. - Kovács Janka

A hídfelújítás összesen öt hónapig tart majd, és júniustól indul a 4-es szolnoki elkerülőjének a felújítása is.


Ha még legalább két évig nem történik felújítás a hídon, az akár életveszélyessé is válhat - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón, amely a hídfelújításról és az elején lévő Városmajor úti körforgalomról szólt. 

Szalay Ferenc polgármester bejelentette, hogy június 15-én indul a hídfelújítás, amelynek több, a várost érintő időpontjai lesznek:

- június 15-től július 15-ig csak egy sáv lesz járható az autóforgalom számára a hídon (a Zagyva cukrászda felőli résszel kezdenek)

- július 15-től szeptember 15-ig teljes útzár lesz

- szeptember 15-től novemberig a másik oldalt zárják le

A híd burkolatán kívül megújul a korlát, a világítás, és többek közt korrózióvédelemmel is ellátják azt. Amíg a felújítási munkálatok folynak a teljes útzár mellett, addig a gyalogosok átmenehetnek a hídon.

 

De nemcsak a hídfelújítás lesz az egyetlen feladat a közeljövőben: a Sebestyén körút és a Városmajor út kereszteződése körforgalmat kap, és a Besenyszög felé vezető utat is elkezdik megépíteni. Az utóbbi kerékpárutat és a lakóövezeti részen pedig járdát is kap. A teljes költség mintegy 2,6 milliárd forint lesz. 

- A következő hetekben a környéken élőket, valamint a szolnokiakat értesítjük a pont lezárásokról, a forgalmi változásokról, az elterelésekről és lezárásokról. Ezúton szeretném kérni a rendszeresen erre közlekedőket, hogy figyeljék a híradásokat – tette hozzá Szalay Ferenc.
- Ez azért is különösen fontos, mivel szintén ennek a nyárnak lesz az egyik fontos beruházása a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása, mely várhatóan ugyancsak júniusban kezdődik, s számítanunk kell a városon átmenő forgalom erősödésére. Ezúton javaslom, hogy aki teheti, s el szeretné kerülni a dugókat, az használja majd a tömegközlekedést, vagy üljön kerékpárra. Gyorsabban és kiszámíthatóbban közlekedhetünk így a városnak ezen a részén.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget