Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Már 20 éve oktat táncot Győrfi Dalma

2018.05.29 14:15. - Kovács Janka

A Dalma Dance Club 2017 őszén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Idén június 9-én fergeteges gálaműsorral készülnek, amin az egykori tanulók is fellépnek.


- 1998-ban, Törökszentmiklóson kezdődött minden. A helyi művház akkori művelődési szervezője, Tar Ernő kért fel arra, hogy aerobikos jellegű foglalkozásokat indítsak felnőttek számára. Mivel gyerekkoromban sokat sportoltam, válogatott tornász voltam, ezért elvállaltam ezt a testhezálló feladatot. Emlékszem, az első órámra csupán öten jöttek el - emlékezett vissza a kezdetekre Győrfi Dalma.

Kezdetben Dalma FAD Táncklub néven indult a táncoktatás, a rövidítés a fitnesz, aerobik és dance szavakat takarta. 
- Akkoriban nem is gondoltam volna, hogy egész életemben a táncoktatással fogok foglalkozni, és a hobbimból később főállás lesz. A tánciskola indulásakor éppen mérnöki tanulmányokat folytattam, de ebben a szakmámban később soha nem dolgoztam az tanítás miatt. 
 
Az elmúlt 20 év alatt több ezer gyerek tanult Dalmánál, csak találgatni tud ő is a számukat illetően: körülbelül 10.000 ezerre teszi a számukat. Jelenleg 73 településen mintegy 1500 diák tanul a klubban.
 
Június 9-én egy nagyszabású gálaműsort szerveznek a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokába. A program délután 15.00-kor kezdődik a gyermekvárostól induló mazsorettfelvonulással. A menet a sportcsarnokig mutatja be tudását, majd 16.00-kor megnyitóval indul a visszaemlékezés.
- A jelenlegi és a régi tanulóim is fellépnek ezen a szombati napon. Készítünk montázst a régi fotókból, lesz szülői tánc, ami azért is érdekes, mert az egykori tanulóim egy része mára már családanya és családapa, és az ő gyerekeik is hozzám járnak táncolni. Az est zárásaként pedig egy fergeteges retro disco zárja a napot. Itt ragadnám meg az alkalmat arra, hogy a jubileumi rendezvényünkre minden érdeklődőt sok szeretettel várok, hiszen a gála bárki számára látogatható - mondta Győrfi Dalma.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget