Ma 2019. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.

Három hatástalanított helikoptert kapott a Kutyákkal az Életért Alapítvány

2018.06.26 15:34. - Kovács Janka

Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége tagszervezetének, a Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya-kiképző bázisán ünnepélyes keretek között az MMSZOSZ elnökének meghívására a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója, Dr. Nagy György r. alezredes ünnepélyes keretek között három darab hatástalanított MI-2-es helikoptert, a Készenléti Rendőrség adományát adta át június 21-én a KÉA számára, amit mentési gyakorlatok során fognak használni a magyar mentőkutyások.


Dr. Nagy György r. alezredes a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója ünnepi beszédében hangsúlyozta a rendőrség és a civil szervezetek jó és kimagaslóan eredményes munkáját, kiemelve a mentőkutyásokkal az elmúlt években kialakult eredményes együttműködést.

 

A Készenléti Rendőrség részéről az ünnepélyes átadáson, Jurenkó Szabolcs a Költségvetési Igazgatóság Igazgatási Osztály Igazgatási Alosztály vezetője, Dr. Ökrös Csaba r. alezredes a Költségvetési Igazgatóság megbízott védelmi tisztje, az Igazgatási Osztály Igazgatási Alosztály jogi főelőadója, az Országos Rendőr-főkapitányság részéről Izbéki Ferenc r. alezredes az Ügyeleti Főosztály Ügyeleti Osztály osztályvezetője volt jelen.

Az eseményen beszédet mondott Pócs János Jász-Nagykun-Szolnok megye országgyűlési képviselője és Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere. A képviselő fejet hajtott az önkéntes tevékenység előtt és Orlik Zoltán a szövetség elnökének köszöntőjében elhangzottakat megismételve, hogy párt, politika, vallási és nemzetiségi hovatartozás nélkül végzett feladataiért a legmagasabb tisztelet és elismerés jár a magyar önkéntes mentőkutyásoknak. A polgármester az utóbbi évek óriási fejlődését is megemlítette és büszkeséggel beszélt a jászberényi szervezetről és a továbbiakban is támogatásáról biztosította a mentőszervezet vezetőjét.

Az ünnepélyes átadáson Orlik Zoltán szólt a múlt évben létrejött megállapodásról és megköszönte a Készenléti Rendőrség volt parancsnokának a megállapodás létrejöttét, és gratulált Balogh János r. vezérőrnagy úrnak az Országos Rendőr-főkapitányi kinevezéséhez az önkéntesek nevében is.

A Szövetség elnöke a meghívott vendégnek egy-egy emlékplakettet adott át, többek között Dr. Dobos Róbertnek a J-N-Sz megyei Kormányhivatal Jászberényi Járási hivatalvezetőnek, Fózer Tibor tü. ezredesnek az OKF Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének, Erdei Gábornak a Jászsági Térség TV szerkesztő műsorvezetőjének, Utasi Zoltánnak a Crhysatox Kft tulajdonosának, Mészáros Csabának az EuroPet -Hungary Kft tulajdonosának, valamint Fejsza Attilának a FE-General Kft tulajdonosának.

Az eseményen jelen volt Zelei József kerékpáros békenagykövet, valamint az MMSZOSZ vezetői, Szabó Gábor szakmai alelnök, a KÉA elnöke, Ledinger Gusztáv gazdasági alelnök, Czuh János a Média Bizottság elnöke és Juhász Zoltán a Mentésirányítási Központ igazgatója, a CSMKE elnöke.

A nemzeti  színű szalag átvágása után a helikopterekkel kibővült műrom bázison Szabó Gábor szakmai vezetése mellett többféle mentőkutyás szakmai gyakorlatot mutatott be Vincellér Tibor a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület elnöke, Nápolyi és Lángos nevű labrador kutyáival, valamint Dobák László mentőkutya-vezető a KÉA kurátora Pedro nevű kutyájával.

A bemutatók után a szövetség elnöke átadta az MMSZOSZ-be idén felvett 15. tagszervezet vezetőjének, Golej Szabolcsnak a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat elnökének a hivatalos beiktatási kinevezést. A kinevezés mellé a Bende Kutyasport-Kutyafelszerelés, valamint a Crhysatox Kft tulajdonosaitól és a Szövetség elnökétől átvehette a Neptun mentőcsapat vezetője az önkénteseinek adományozott 10 db formaruhát.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.04.24. 16.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget