Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

A szolnoki mentőbaleset Honvédkórházban ápolt sérültje hosszú intenzív ellátásra szorul

2018.07.02 11:34. - Kovács Janka

Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul a szerdai szolnoki mentőbaleset budapesti Honvédkórházban ápolt sérültje - mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.


    Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A szerdai balesetben két ember - a mentőautó vezetője és a szállított beteg - meghalt, többen megsérültek.
 
    A mentőápolót és a mentőtisztet mentőhelikopterrel szállították Budapestre. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központba került sérültet, a mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg.
 
    Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett - mondta Muzsay Ildikó.
 
    Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, korábban meglátogatta a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben fekvő sérültet is. Az ő állapota kielégítő, a történtekre részben emlékszik.
 
    Hozzátette: a balesetet szenvedett mentődolgozóknak és családjaiknak minden segítséget megadnak.
 
    Csató Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, annyit tudni, hogy a mentőautó használta a megkülönböztető jelzést, s hogy esős, csúszós idő volt. A körülmények tisztázására a rendőrség és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított. 
 
    Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1 aktuális csatornának azt mondta: kórházukba 22 sérültet vittek, közülük 19 embert ellátás után hazaengedtek. Három sérültet - két nőt és egy férfit - ápolnak még a kórházban, egyiküknek eltört a karja, ketten enyhe agyrázkódást szenvedtek.
 
    Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese korábban azt közölte: a kórházukba szállított sérült túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe - tette hozzá.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget