Ma 2019. 2. 17, , Donát napja van.

Bevezetés a térdeplőszékek világába

2018.07.20 14:19. - Kovács Janka

Ha már fáj a hátunk a sok, széken ülve eltöltött órától, akkor ideje valami változatosság után nézni. Na de hol és mit keressünk, ami felfrissíti elgémberedett tagjainkat? (Hirdetés)


A térdeplőszékek

Az ergonomikus ülés egyik ismertebb képviselője a térdeplőszék, amit úgy alakítottak ki, hogy majdnem teljesen aktív ülést biztosítson a számunkra. Mivel ennél a szék típusnál úgy van kialakítva az ülőfelület, hogy a medence megdöntésével áthelyeződjön a terhelés a gerincről a medencénkre, valamennyire tehermentesítve az előbbieket. Ez nagyon fontos, mivel így csökkenthető a derékfájás és az ebből adódó problémák a későbbiekben.
 

Ebben az esetben gyakran kell helyezkednünk, mivel nehezebb fenntartani egy adott pozíciót, így a testünk majdnem állandóan mozgásban van. Ezt jelenti az aktív ülés, hogy hiába ülünk, de az izmaink állandóan mozgásban vannak a görnyedt, rendellenes tartással szemben.
A térdeplőszék forradalmi újítás a maga nemében, mivel egyesíti magában a labda és a szék kedvező tulajdonságait, így segítve minket az egészségünk megőrzésében. 

 

Akik a térdeplőszéket választják, azok előszeretettel alkalmazzák mintegy alternatívaként, hogy ha elfáradtak a sima irodaszékben és már fáj a derekuk, akkor váltanak egy kicsit a térdeplőszékre. Ez azért is szerencsés elgondolás, mivel kis méretének hála bármelyik íróasztal alá befér, tehát csak be kell tolni, és ha szükségünk van rá, csak kihúzzuk az asztal alól. Arról nem is beszélve, hogy az árát tekintve is jóval barátibb, mint egy hagyományos értelemben vett ergonomikus szék.
 

Hasonlítsunk csak össze árban és hatásban egy térdeplőszéket és egy SpináliS széket, ami igazán aktív ülést biztosít. Amennyiben nem engedhetjük meg magunknak a SpináliS ergonomikus széket, akkor már mindenképp egy jó lépés az egészség irányába a térdeplőszék.
 

Az Irodabutik webáruházában háromféle térdeplőszék közül választhatunk, a fémvázas, a gázliftes állítású, illetve a favázas térdeplőszékek közül. Mindhárom segít tehermentesíteni a gerincet, ezáltal pedig kisebb az esély a gerincsérv kialakulására, ami jellemzően a 4. és 5. gerinccsigolya között alakul ki, lévén ott terhelődik igazán a hagyományos ülési módban. A kárpitot tekintve, elérhető műbőr és szövet borítással, attól függően, hogy mi mit részesítünk előnyben. 1 év garancia jár mindhárom típusú térdeplőszékhez.
 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel a kapcsolatot az Irodabutik munkatársaival, hogy otthonában is kipróbálhassa, a próbaszék szolgáltatásuknak hála.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget