Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Esküvői viselet dióhéjban

2018.07.20 14:05. - Kovács Janka

Beköszöntött az esküvők szezonja, vagyis késő tavasztól ősz közepéig bármikor esküvőre lehetünk hivatalosak. Hogyan öltözzünk és milyen kiegészítőket viseljünk? Erre próbálunk választ adni cikkünkben. (Hirdetés)


 

Milyen ruhát viseljünk?

A ruha kérdése minden nő számára sarkalatos kérdés, hiszen nem célszerű sem alul-, sem túlöltözni egy esküvőre. Ha közeli családtagok vagyunk, akkor széles a paletta, estélyi ruhától, a koktélruháig minden engedélyezett, csak ne legyen hófehér, piros és fekete. Az előbbi kettő a menyasszony privilégiuma, míg a fekete az a gyász miatt nem igazán ajánlott. Természetesen akadnak kivételek, mivel manapság már a szivárvány minden színében pompázhat a menyecskeruha, épp ezért célszerű előre egyeztetni a menyasszonnyal.

Távolabbi rokonok, barátok esetében célszerű a kosztüm, vagy koktélruha. Az utóbbi esetében minden esetben fontos, hogy lehetőleg térd alá érjen, mivel inkább az elegáns stílus az, ami az esküvőket jellemzi. Ugyanez igaz a kosztümökre is, lehetőleg szoknyásat válasszunk. Lehetőség szerint a pasztellszínek mellett tegyük le a voksunkat, mivel itt is igaz, hogy a kevesebb néha több. Célszerű a cipők esetében is hasonlóan eljárni, vagyis ne viseljünk nagyon magas sarkút, ha nem vagyunk hozzászokva. Arról nem is beszélve, hogy legyen kényelmes és tudjunk benne táncolni, hiszen egy lakodalom egyik fő eleme a tánc, a buli. Nagyon fontos még beszélni a kiegészítőkről. Elvégre egy ízléses nyaklánc ugyanúgy emel a szettünk fényén, mint egy jól megválasztott táska.

 

Alkalmi táskák tárháza

A menyasszonyoknál szokott még felmerülni a kérdés, hogy szükségük van-e táskára vagy mégsem. Mivel a menyasszonyi ruha mellé általában nem nagyon illik az alkalmi táska, hiszen a menyasszonynak nem azzal kell foglalkoznia, hogy papírzsepit vagy telefont szorongasson, arra ott vannak a koszorúslányok, tanúk és a násznép más tagjai.

A vendégekkel már más a helyzet, náluk már igazán hasznos kiegészítő egy táska. A táska tekintetében már tágabb körben mozoghatunk, rugalmasabbak az illemszabályok. Tehát igazából jöhet minden, ami alkalmi, csillogós, megy a ruhánkhoz! Választhatunk válltáskát vagy kézitáskát egyaránt, ami annak a függvénye, hogy mit preferálunk.

Ha a kicsi, boríték méretű kézitáska a befutó, akkor remek választás lehet a BESTY Fekete csillogó kis neszeszer, mivel igazán elegáns és izgalmassá teszi az elején lévő fémcsík, ahogy csillan a fényben. Elsőre kicsinek tűnhet, de belefér minden, ami egy esküvőre szükséges lehet. Van hely benne a zsebkendőnek, kulcsoknak, telefonnak meg a menyecsketáncra szánt sorsjegynek is. Ha mégis zavarna, hogy foglalt a kezünk, akkor egy kattintással válltáskává alakíthatjuk a dekoratív lánc-pánt segítségével.

A DIVA púder színű lakk kis kézitáska is hasonlóan jó választás, mivel kicsit nagyobb az előzőnél, de szintén válltáskává válhat, ha úgy döntenénk. Sőt, mivel egy kis füle is van, így akár a vállunkra is kerülhet, ha épp úgy kényelmes. 

Egy esküvő mindig elegáns és fontos esemény, ezért tiszteljük meg az ifjú párt azzal, hogy az alkalomhoz megfelelően öltözünk és úgy osztozunk az örömükben.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget