Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Javul az árvízi biztonság a Közép-Tisza térségében

2018.07.27 13:15. - Kovács Janka

Jelentősen javul az árvízi biztonság a Közép-Tisza térségében az Európai Unió és a magyar állam csaknem 9 milliárd forintos támogatásával - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

    A közlemény szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Kötivizig konzorciumában megvalósuló projektnek köszönhetően úgynevezett árvízvédelmi műtárgyak újulnak meg, továbbá országosan egyedülálló árvízvédelmi gyakorlópálya létesül Szolnokon.
 
    A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt Szolnokot, Zagyvarékast, Tiszakécskét, Szászbereket és Jászberényt érinti.
 
    A fejlesztés során a Zagyva töltésének három, a Tisza védvonalának pedig egy szakasza épül ki összesen 11,1 kilométeren az előírt magassági biztonságnak megfelelő szintre Zagyvarékas, illetve Tiszakécske térségében.
 
    Ezzel összhangban a jogszabályi előírások szerint átépülnek az új kenderéri, a határ menti, a bogárzói, a zámbori, a nagyfenéki és a pinczi zsilipes műtárgyak, továbbá elvégzik a határ menti szivattyútelep rekonstrukcióját. 
 
    Szintén a projekt része az érintett töltésszakaszok felügyeletét ellátó gátőrtelepek felújítása, a tiszakécskei védelmi központ fejlesztése, a milléri védelmi központ kialakítása, vízmérce-rekonstrukciók, komplex vízrajzi mérőállomás létesítése Szászbereken és Jászberényben, valamint partbiztosítás kiépítése.
 
    A Milléren árvízvédelmi gyakorlati központ is épül, amely fő célja az árvízi jelenségek szimulálása, így erősíthetik a védekezők szakmai felkészültségét, a résztvevők megismerhetik a tennivalókat.
 
    A projekt a tervek szerint 2020. február végén bejeződik be.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget