Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

2020-ra megújul a Véső úti sporttelep

2018.07.31 15:50. - Kovács Janka

Több mint négymilliárd forintból újul meg a sporttelep, de természetesen a mellette lévő MÁV strand sem marad ki a felújítás sorából.


Szalay Ferenc polgármester sajtótájékoztatón elmondta, nemcsak a sporttelep, hanem a MÁV strand is megújul. 

A több mint 4 milliárd forintos fejlesztés részét képezi a Szolnoki Atlétikai Centrum 512 fős lelátójának és a pályájának újjáépítése, ennek teljes költsége 748 millió forint, amelyhez 527 milliót a kormány biztosít. A beruházás várhatóan 2019. május 31-re fejeződik be.

 A B. Nagy Pál Sportcsarnokot vívócsarnokkal egészítik ki, megépül a csarnok teherhordó szerkezete, valamint korszerűsítik és hőszigetelik az épületet - ennek teljes költsége nettó 269 millió forint. Az épület várhatóan 2018. november közepére készül el.

A Véső úti R.A.R.T, azaz Regionális Atlétikai JátékTér projekt célja, hogy az ottani MÁV területet rehabilitálják, korszer közösségi szabadidős funkciókkal bővítsék, ami a lakosság igényeit ki tudja elégíteni és helyet tudjon biztosítani nagylétszámú sportrendezvényeknek is. Szabadidőközpont, sportközpont, külső és belső utak, parkolók, buszmegálló is fog épülni az 1,3 milliárd forintos támogatásból.

De nemcsak a sporttelepnek, hanem a környéknek is jut a fejlesztésekből, hiszen a Véső úti térség környezetterhelésének, illetve belvíz és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a környezeti káresemények megelőzése, továbbá a belterületi csapadékvízelvezetési rendszer fejlesztése is projekt részét képezi. Ez 2019. január végére, és 500 millió forintból valósul meg.

A strandfürdőt is újra lehet majd használni, de lesz olyan épület, amelyet el kell bontani, azonban új öltöző épül, megújul a gyermek- és melegvizes medence, valamint a régi úszómedence átalakításával és felújításával egy 50 méteres úszómedence és pancsolómedence is kialakításra kerül. Ez a projekt 1,5 milliárd forintba kerül és 2019 év végére fejeződnek be a munkálatok.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget