Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

15 ország kosárcsapata érkezik Szolnokra a FIBA 3X3-as selejtezőre

2018.08.01 14:35. - Kovács Janka

Ismét Szolnok rendezi meg a FIBA 3X3-as Európa-kupa selejtezőt. 


A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Szolnok Városa a 2016. és 2017. évi sikeresen lebonyolított EB-selejtezők után augusztusban közösen Európa Kupa-selejtezőt rendez városunkban. A magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy diplomáciai siker, valamint megtiszteltetés a rendezvény lebonyolítása és a sportág népszerűsítése. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a 2020-as tokiói olimpiai programba beválasztott 3x3-as kosárlabda célja a sportág népszerűsítése.

A résztvevő együttesek közül jelen lesznek a komoly kosárlabda-kultúrával rendelkező országok, mint Csehország, Izrael, Spanyolország és Szerbia válogatottja, valamint az orosz és az ukrán gárda. Természetesen hazánk mindkét szakágának korosztályos 3x3-as válogatottja is megtalálható a csapatok között, így a Szolnokra látogató szurkolók a magyar csapatok meccsén is drukkolhatnak kedvenceikért. A tornán továbbá szerepel még Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Hollandia, Montenegró, Lengyelország, Németország, illetve Svédország legjobb 3x3-as kosarai. A világszerte egyre sikeresebb sportágban a mieink kimondottan jól teljesítenek világversenyeken felnőtt és korosztályos szinten is, így vérmes reményekkel szállhatnak harcba együtteseink.

A kosárlabda sportág speciális, ám rendkívül népszerű változatának számító 3x3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével – kisebb létszám, kevesebb támadóidő, valamint pályaméret – és szabadtéri, streetball-hoz hasonlító stílusával még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a fajta mozgásformát. Az esemény helyszíne a megújult Tiszai hajósok tere lesz, amely színvonalas éttermeivel, sétálóutcáival és a Tisza közelségével a város egyik legszebb és legfrekventáltabb színtere.

A rendezvény már pénteken megkezdődik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd a tervek szerint szombaton és vasárnap késő estébe nyúlik a látványosan megvilágított pályán ez a lendületes játék. A sportrendezvény programját színesíti a zsákolóverseny, melyre vasárnap kerül sor többek között a lett zsákoló, Renars Bulduris részvételével. A rendezvényen extrém sportbemutatókat is megtekinthetnek a látogatók. A késő estébe nyúló program hangulatát a mérkőzések után DJ biztosítja.

Egészen a közelmúltig úgy volt az idei lesz az utolsó selejtezőtorna Szolnokon, ám a nemzetközi szövetség, azaz a Fiba elégedett volt az itt tapasztaltakkal, s meghosszabbította a szerződést a magyar szövetséggel, azaz jövőre is újra vendégül láthatjuk az U18-as csapatokat

Az eseményre valamennyi sportrajongót szeretettel várunk, szurkoljunk a magyar válogatottaknak!

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget