Ma 2019. 2. 17, , Donát napja van.

Ez Szolnok menüje: haltepertő, gulyásleves és habos isler!

2018.08.02 15:38. - Kovács Janka

Szavazás és szakmai javaslat alapján állt össze Szolnok város menüje, amelyet hamarosan a legtöbb helyi étteremben megkóstolhatunk.


 

Csütörtök délután a Centrum Étteremben került sor Szolnok város menüjének a bemutatására, amelyet úgy állítottak össze, hogy az ízek tükrözzék a várost. Ha a város menüjét esszük, akkor előételnek haltepertőt kapunk, ami a Tiszát szimbolizálja, főételként gulyáslevest, ami az Alföldet, végül desszertként az elmaradhatatlan egyedi, szolnoki sütemény, a habos isler kerül elénk. 

A menü összeállításáról Szolnok lakosságát, és a város éttermeinek tulajdonosait, vezető séfjeit, szakácsait kérdezte meg az önkormányzat. Ahogy Szalay Ferenc polgármester a menüt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az a szándékuk ezzel a kezdeményezéssel, hogy a helyi éttermek is vegyék fel az étlapjukra ezt az ételsort. 
 
Természetesen az ételek elkészítésének a receptje is megtalálható a most kiadott Pont kiadványokban, amelyek a szolnoki gasztronómia, fesztiválok, valamit itteni szállások bemutatására szolgál. A legfrissebb ezek közül a gasztronómiával foglalkozó, ami felöleli a városi éttermeket.  

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget