Ma 2019. 2. 17, , Donát napja van.

Kormánymű felújítás? Ezt mindenképpen olvasd el javítás előtt!

2018.08.03 11:09. - Kovács Janka

Ha kormánymű felújításra kerül a sor, érdemes néhány dolgot figyelembe venni, hogy ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatást. Vannak olyan területei a felújításnak, ahol, ha tudjuk, mire kell figyelnünk, sokkal hatékonyabbak leszünk. Mindannyian azt szeretnénk, ha minél előbb visszakapnánk az autónkat a régi, megszokott, jól működő formájában. (Hirdetés)


A legtöbb autszerelő sajnos a cserét javasolja, de sok esetben ez nem szükséges. Ha körültekintőek vagyunk kevesebb mint félárból is megúszhatjuk, számlával és garanciával!

Néhány szempont a jó választáshoz:

  1. Kormányművet bontóból TILOS!

Elég nagy lutri, hiszen nem látunk bele a kormánymű belsejébe, nem látjuk, hogy a benne lévő alkatrészek, amik egy bizonyos kilométerre vannak kalibrálva, milyen állapotban vannak. Ha szerencsések vagyunk, akkor sikerül olyan alkatrészt kifognunk, ami jobb állapotban van, mint a jelenlegi, de járhatunk rosszabbul is. A bontóban vásárolt alkatrészekre nincs garancia! Nem tudjuk visszacserélni!

  1. Nyilvános visszajelzések keresése!

Ha személyesen nem tudunk tanácsot kérni senkitől, olvassuk el az interneten található nyilvános visszajelzéseket! Biztosan fogunk találni árra, minőségre, gyorsaságra vonatkozó véleményeket. Ezek jó támpontot jelenthetnek számunkra is. Ha egy cégről nem találunk semmilyen visszajelzést, információt, inkább ne válasszuk. Sok időt és pénzt spórolhatunk meg. A kormánymű felújítás komoly szakértelmet igényel. Sajnos itt is sok hozzá nemértő “praktizál”, aminek a hibáit könnyen Te fizeted meg, ha nem figyelsz!

  1. Csak számlásan! Vagy bukó a garancia!

Ne fogadjuk el a számla nélküli megoldásokat, nem biztos, hogy a végén jobban járunk. A számlával tudjuk érvényesíteni a garanciánkat. Nem ritka a minőségi munka hiánya! Nem titok, hogy vannak okoskodó szerelők. A kérdés az, hogy vajon számla nélkül 6-8 hónap múlva, ha újra felüti a fejét a probléma, vajon papír nélkül is menni fog az akaratod érvényesítése? A kormánymű felújításánál nagyon fontos a hivatalos számla!

  1. A ki- és beszerelés költségei!

Ha elsőre sikerül a felújítás és az autónk rendben működik, akkor ez a téma, lehet, hogy fel sem merül. Előfordulhat azonban, hogy valamilyen okból újra meghibásodik az alkatrész, vagyis újra ki kell venni az autóból, ami újabb pénzösszegbe kerül. Hogy ne fizessünk rá, kérjünk ki-, beszerelési garanciát! Ha a garancia időn belül újra hozzá kell nyúlni az alkatrészhez, a ki- és beszerelési költséget ne nekünk kelljen kifizetni! Vannak olyan cégek, akik teljes körű garanciát vállalnak, ami erre a területre is kiterjed.

  1. Minimum 1 év garancia!

Hosszabb garanciaidő jobb minőségre utal! Ha egy felújítás alapos és precíz, az összes alkatrész ki van cserélve, legalább úgy kell működnie a kormányműnek, mint a meghibásodás előtt! Egy év garanciánál kevesebbet ne fogadjunk el!

  1. Megoldás a szállításra!

A legtöbb felújító cég Budapesten van, ezért a szállítás kérdése problémás lehet, főleg, ha Szolnokról kell feljuttatnunk a szervókormányt. Vagy magunknak kell megoldanunk a szállítást, vagy igénybe kell vennünk a postai szolgáltatást és egyik megoldás sem olcsó.

Válasszunk olyan céget, aki erre is gondol! Találunk olyat, aki ingyen elszállítja a megadott helyről az alkatrészt és felújítás után vissza is küldi azt! Nekünk csak be kell csomagolnunk a kormányművet és átadni a futárcégnek. Így akár a fenti példánál maradva, a kormánymű felújítás Szolnokon már egyáltalán nem akadály.

  1. A „jó öreg” gumiharang!

Ebben az esetben nem az öreg gumiharang lesz a jó megoldás, ugyanis sokszor ő az okozója a meghibásodásnak. A kopott vagy szakadt gumiharang beengedi a szennyeződést az alkatrész belsejébe. Nagyon fontos, hogy új gumiharangot kapjon a kormányművünk, különben nem lesz tartós a javítás! Egy jó munkát végző cég erre feltétlenül odafigyel! 

 

 

 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget