Ma 2019. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.

Pénteken kezdődik a 20. Szolnoki Gulyásfesztivál

2018.09.06 16:24. - Kovács Janka

Mintegy kétszáz bográcsra és csaknem negyvenezer látogatóra számítanak a péntektől vasárnapig tartó 20. Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői.


Csányi Sándor főszervező a fesztiválról szóló szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az 1999 óta évente megrendezett találkozó célja a tájjellegű magyar konyha népszerűsítése és hagyományainak ápolása.     Hozzátette: idén is mintegy száz csapat, baráti társaságok, cégek, családok főznek majd együtt a szolnoki Tiszaligetben.

A város által a kezdetektől támogatott fesztivál megtartotta hagyományőrző értékeit, idén is teret kap a népzene és a népművészet - jegyezte meg.     Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a fesztiválra több országból - köztük Szolnok testvérvárosaiból  is -  érkeznek látogatók. Jelen lesznek például a finn Riihimäki, a német Reutlingen, a lengyel Bielsko-Biala és a romániai Nagybánya küldöttei, akik bemutatják saját gasztronómiai értékeiket.

A fesztiválon főzőversenyt rendeznek, hagyományőrző íjászok tartanak bemutatót, valamint "Gulyáskirályt" is választanak. Népzenészek, köztük tekerőlantművész és harmonikás is szórakoztatja majd a közönséget. Megrendezik a Hollóy Tamás Súlyemelő Emlékversenyt, fellép a Légierő Zenekar és a lengyel Bielsko-Bialából érkező Kapela Beskidek népzenei együttes is. A rendezvény keretében tartják mintegy kétszáz általános iskolás gyermek részvételével a 2. gyermek és ifjúsági népzenei és néptánc tehetségkutatót.

A jubileumi fesztiválon a szolnoki Origo együttes ad koncertet, fellép a Commers és a Retro Zóna zenekar és színpadra lép Csányi Sándor, a "Gulyáskirály"  is. A kisebbeket játszóházzal, vidámparkkal, légvárakkal és egyéb programokkal várják.

 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.04.24. 16.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget