Ma 2018. 12. 10, hétfő, Judit napja van.

Közösségfejlesztés és kulturális pályázatot hirdet a SzolnOK Helyi Akciócsoport

2018.09.25 16:48. - Kovács Janka

A csoport lényege, hogy segítse a pályázókat, valamit erősítse a helyi közösségeket. 


A jövőbeli pályázók részére az „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” projektben célzott önkormányzati fejlesztésekre (kulcsprojektek) 255 millió forint, nyílt pályázatokra pedig 382,5 millió forint európai uniós támogatás áll rendelkezésre. További részleteket a clld.szolnok.hu oldalon lehet találni.

 

Jelenleg 4 aktív státuszú pályázatot ismerhetnek meg az érdeklődők, majd az elkövetkező hónapokban további ESZA típusú nyílt felhívások megjelenése várható.

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-4.2 "A közösségfejlesztés szempontjából kiemelt célcsoportok igényeire alapozott közösségi programok megvalósítása" nyílt felhívás

A felhívás célja a társadalom szempontjából jelentős hozzáadott értéket előállítani képes közösségek és a társadalom fejlődése szempontjából kiemelt szerepet játszó helyi közösségek támogatása. A felhívásra szolnoki székhellyel, vagy telephellyel rendelkező szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyben az igényelhető támogatás összege 1,5 millió Forint és 4 millió Forint között tervezhető. Az alábbi tevékenységek valósíthatók meg: Képzések, készségfejlesztő és közösségfejlesztő programok, rendezvények, előadások, klubok, táborok testi-lelki egészség megőrzését szolgáló programok, egyéb események, programok, rendezvények, szemlélet formáló kampányok, stb. szervezése és lebonyolítása. A programok célcsoport orientáltak, tehát az alábbiakban felsorolt célcsoport valamelyikének kell szólniuk:

 • Szakmai közösségek (pl. ismeretterjesztéssel foglalkozó, tudományos klub, fotóklub, valamely mesterség, gyűjtemény, művészeti tevékenység köré szerveződő közösség)
 • Mélyszegénységben élő vagy társadalmi leszakadással fenyegetett közösségek tagjai
 • Fogyatékos személyek
 • Gyermekek és fiatal családok
 • Időskorúak

A felhívás keretében a helyi támogatási kérelmek benyújtására 2018. október 1. naptól 2019. január 4. napig van lehetőség.

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-1.2 Kulturális és közösségi célú infrastrukturális fejlesztések nyílt felhívás

Szolnoki, közösségi tevékenységet végző non-profit jellegű szervezetek kaphatnak lehetőséget közösségi tevékenységükhöz elengedhetetlen épületeik fejlesztésére, felújítására, vagy bővítésére. A keretösszeg 137,5 millió forint, mely pályázatonként 4-40 millió forint nagyságrendű támogatást tesz lehetővé.

A támogatási kérelmek benyújtására 2018. augusztus 30-tól van lehetőség 2018. október 15-i és 2018. november 15-i határnapokig.

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-1.1 Kulturális és közösségi célú infrastrukturális fejlesztések (kulcsprojekt) felhívás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és szervezetei számára biztosított célzott támogatás, mely a város döntése alapján helyi játszóterek fejlesztésére használható fel. A jelenleg előkészítés alatt lévő pályázati projekt négy városrészi játszótér felújítását teszi lehetővé, melyek a tervek szerint a következők: Moha, Gerle, Mátyás király úti és Tiszaligeti játszóterek. 

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-3.1: Közösségi terek és szolgáltatások OKOS elérését és biztonságos használatát elősegítő fejlesztések (kulcsprojektek) támogatása

Szintén az önkormányzat és saját tulajdonú szervezetei számára elérhető pályázati forrás, mely térfigyelő kamerák és kamerarendszerek telepítésére kerül felhasználásra elsősorban a város központjában lévő közöségi terek nagyobb fokú védelme érdekében.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 40 millió Ft.

 

 

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-6.2 – „Ifjúsági programok” című nyílt helyi felhívás  

Várható megjelenés: 2018. október.

Jelen felhívás, kizárólag az ifjúsági korosztály (12-29 év közöttiek) részére szervezett programokat támogatja.

A fiatalok helyben maradását nagymértékben meghatározza, hogy milyen mértékű a helyi identitástudatuk. A megélt közösségi, kulturális és szabadidős élmények alapvetően befolyásolják a fiatalok város iránti attitűdjét. A felhívás által generált programoknak versenyre kell kelnie a virtuális szabadidős tevékenységekkel, érzelmi hatást is ki kell tudni váltaniuk, azaz törekedni kell az élmények hangsúlyára. A pezsgő közösségi és kulturális élet vonzóvá teszi a várost, erősíti az identitást, pozitívan hat a kreativitásra, innovációra. Mindennek gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő hatásai is vannak, mely tovább erősíti a várossal kapcsolatos pozitív attitűdöket.

A fiataloknak szóló programok, aktivitások tervezése során figyelembe kell venni a célcsoport speciális igényeit, új kommunikációs csatornák (pl. közösségi média) alkalmazásával.

A felhívás célja, hogy a térségben élő ifjúság életminőségének javítása érdekében, olyan kezdeményezések, programok, rendezvények megvalósulását segítse elő, melyek minőségi alternatívát nyújtanak a szabadidő hasznos eltöltésére, igényes szórakozási lehetőséget kínálnak a helyi 12-29 év közötti korosztály részére, kiemelten a fiatalok helyben tartási céljának elérése érdekében.

A keretösszeg 40 millió forint, mely pályázatonként 1,5 - 5 millió forint nagyságrendű támogatást tesz lehetővé.

 

 • TOP-7.1.1-16-H-013-5.2: „A kultúra közösségfejlesztő szerepének erősítése kulturális programok lebonyolításával” című nyílt helyi felhívás

Várható megjelenés: 2018. november

A város megtartó erejének növelése érdekében szükséges a kultúra közösségfejlesztő hatásának, és integráló szerepének kihasználása. A település vonzóvá tétele, az életminőség javítása a település megtartó erejének növelése nem lehetséges a kulturális esélyegyenlőségének javítása, az emberi erőforrás fejlesztése nélkül. A város adottságai, lehetőségei, felkészült kultúraközvetítő szervezetei jó alapot biztosítanak Szolnok kulturális szolgáltató szerepének erősödéséhez, mely a helyi közösségi igényeket kielégítő, színvonalas kulturális programok, események, akciók megvalósításával érhető el. A közösségi önképző folyamatok, a városrészi vagy más lakossági együttműködések serkentését leginkább helyi cselekvésen alapuló kulturális programokkal, profi minőségben megszervezett akciókkal lehet motiválni.

A keretösszeg 45 millió forint, mely pályázatonként 1,5 - 4 millió forint nagyságrendű támogatást tesz lehetővé.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.28. 47.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget