Ma 2018. 12. 10, hétfő, Judit napja van.

Új részleggel bővült a Béres Gyógyszergyár

2018.09.25 15:56. - Kovács Janka

Bővítette a kutatás-fejlesztési bázisát, a minőségellenőzési laborátumát fejelsztette cég, valamint új termékek előállítását szolgáló gyárterületet is kialakítottak.


 

A gyár már 23 éve működik Szolnokon, az azóta eltelt időben a jelenlegi beruházást is beleértve több mint 10 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg. Most egy 25.000nm alapterületű, használaton kívüli üzemet alakítottak át, amelyben a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, bővítették a kutatás-fejlesztés bázisukat, valamint újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki. A beruházás összege 3,2 milliárd forint volt, amelyből 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás, ezt a nemzetgazdasági Minisztérium (ma Pénzügyminisztérium) biztosította a cégnek - erről már az avatón megjelent Orbán Viktor Miniszterelnök számolt be. Mint elmondta, a magyar gazdaság 4-5%-os ütemben fejlődik és hamarosan elérhetjük a teljes foglalkoztatottságot is. Példának emelte ki Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere által közölt adatot, hogy Szolnokon 4% alatt van a munkanélküliség. 

A Béres család munkájáról elismerően nyilatkozott, mint mondta, az erős piaci versenyben, nincs is más út a sikerhez, mint újabb termékek fejlesztése és a meglévők korszerűsítése. "Ilyen történetekből kellene sok még Magyarországnak" - fogalmazott.
 
Szalay Ferenc polgármester beszédében emlékeztette a közönséget, hogy Béres Józsefet szeptember elején a város díszpolgárává is avatták, hiszen nagyon sokat adott a városnak a cég. Hozzátette, a 4-es út négysávosításával egyre több cég települhet Szolnokra, és már el is kezdtek egy újabb, 64 hektáros területet kialakítani.
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.28. 47.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget