Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Hat napon keresztül izgalmas programokkal várja a látogatókat az Országos Könyvtári Napok Szolnokon

2018.09.28 14:48. - Kovács Janka

Az olvasás, a kultúra és a család lesz a középpontban október 1-től 7-ig.

Hirdetés

A tavalyi könyvátri napokon Szolnokon mintegy 6000 ember fordult meg, míg a megyei könyvátrakban összesen ez a szám már 24.000 volt - mondta el sajtótájékoztatón a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatónője, Czakóné Gacov Katalin. A programsorozat célja, hogy a könyvtártól távolmaradókat is becsalogassák. Az idei Országos Könyvátri Napok három jelentős eseményhez kapcsolódik: a Családok Évéhez, a Kulturális Örökség Európai Évéhez, valamint az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alaphoz. 

 
 
- A programokat úgy állítottuk össze, hogy a legaktuálisabb, sokak életére kiható témaköröket is felöleljünk. Ezáltal a családbarát könyvtár, a tudásátadás, a könyvtári kreatívok, az Olvasó-sokk, valamint örökség és emlékezet a fő témáink - fogalmazott az igazgatónő.
 
A Verseghy Ferenc Könyvtár kiemelt programjai közt szerepel az ökoháztartás titkai, Dr. Kertész Róbert régész kutatásai, a kalligráfiai műhelymunka, a Book Network olvasóháló találkozó, az írógenerációk találkozója, valamint Szily Nóra előadása. 
A Hild Viktor Könyvtárban fellép a Szimfonik Harsona Együttes, Sissi hercegnő életútjáról lehet előadást hallgatni.
A Szandaszőlősi Fiókkönyvtár egyik fő programja a Netre nagyi! elvenevzésű, időseknek szóló internetes tanfolyam, bemutató óra lesz, ahol az érintettek megismerkedhetnek az internet, az okostelefonok, számítógépek használatával.
 
Idén is lesz Könyves vasárnap, amely keretén belül 100Ft-ért lehet beiratkozni, valamint elengedik a tartozást mindazoknak, akik rég nem vitték vissza a kikölcsönzött könyveket - elegendő csak leadni azokat!
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget